mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Bánki Tamás
DrLinkedin
Alapító, Tulajdonos, Linkedin tréner


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hogyan tanulj idegen nyelveket eredményesen? (x)
2021-10-18 12:51 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Manapság nyelvtanulás nélkül rengeteg lehetőségtől fosztjuk meg magunkat.

Nem csak a munkahelyen számít az idegen nyelvek ismerete, de akár a tanulmányokban, ismerkedésben vagy szórakozásban is megmutatkozik, ha valaki nem beszél nyelveket.

A nyelvtanulás sokaknak problémát jelent. Megnyugtatásképp: mindenki képes elsajátítani újabb és újabb nyelveket, maximum egy kicsit több erőfeszítésre és időre van szükség.

Tehetünk azért, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban tanulhassunk. Összeszedtünk néhány tippet, amely megkönnyíti a folyamatot!

Idő, gyakorlás, türelem

Sokan ott rontják el, hogy egyszerűen nem adnak elég időt maguknak. Kitűznek maguknak egy irreális határidőt, ameddig meg kell tanulniuk folyékonyan beszélni a nyelvet. Ha ez nem sikerül, akkor sikertelennek érzik magukat, motiválatlanná válnak. Az első tanács tehát: ne siettessük a dolgot!

Ha egyszer elkezdtük a tanulást, akkor a folyamatos gyakorlás elengedhetetlen. Ha tudjuk, akkor naponta egy fél órát gyakoroljunk! Így jobban rögzítjük a tudást.

Legyünk türelmesek magunkkal szemben! Vannak, akikre csak úgy ragadnak a nyelvek, másoknak ez egy kicsit nehézkesebben megy. Mindig emlékeztessük magunkat arra, hogy nekünk is sikerülni fog, csak legyünk még egy kicsit kitartóak!

Hatékony segédanyagok

A nyelvtanuláshoz szükségünk van segédanyagokra. Ehhez elengedhetetlenek az idegen nyelvi könyvek, amelyek közül kifejezetten szakmai könyveket is találunk, ha épp arra van szükségünk. Akár angol, német, spanyol, olasz, francia, görög, holland, orosz, portugál, román, latin, kínai, szerb, szlovák vagy horvát nyelven szeretnénk tanulni, biztosan találunk ehhez passzoló könyvet.

Nem szabad megfeledkezni az olyan segédanyagokról sem, mint például a hanganyagok, a tanulókártyák vagy szókártyák. Ezek használata szintén segítheti a tanulási folyamatot.

Ezenkívül érdemes minél több filmet, sorozatot nézni, zenét hallgatni vagy könyvet olvasni az adott nyelven. Ennek köszönhetően kikapcsolódás közben, észrevétlenül bővíthetjük a szókincsünket!

További hasznos tippek nyelvtanuláshoz

A felsoroltakon kívül van még néhány olyan tanács a tarsolyunkban, amely segítséget nyújthat a nyelvtanuláshoz:
 
  • Sokan beleesnek abba a hibába, hogy nem mernek megszólalni, mert nem beszélik a nyelvet tökéletesen. Ne szégyelljük, ha még nem megy valami! Próbáljunk kezdetben minél egyszerűbb tőmondatokban kommunikálni. Ha hibázunk, ne ijedjünk meg!
  • Vannak, akiknek segít, ha egy konkrét ütemtervet követnek a nyelvtanulás során. Jelölj ki mérföldköveket, illetve társíts ehhez határidőket!
  • Szavak helyett hasznosabb kifejezéseket tanulni, hiszen ezeket úgyis szerkezetekben fogjuk használni. Így felgyorsíthatjuk a tanulást.
Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!