mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Csermely Ákos
Csermely Ákos
Média Hungária konferenciairoda
vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mit érdemes tudni a konténeres sittszállítás kapcsán? (x)
2021-10-18 13:59 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A konténeres sittszállítás árai gyakorlatilag szállítónként és kerületenként változhatnak. De emellett több tényező is befolyásolja az árakat.

Viszont érdemes magát a szállítót is megnézni, és a legjobb, legmegbízhatóbb céget választani a feladatra.

Ebben a bejegyzésben segítek neked abban, hogy megtaláld a jó árakat és a jó konténeres sittszállító cégeket Budapesten.

Mikor kellhet nekem egy konténeres sittszállítás?

Erre a legrövidebb válasz az, hogy ha építkezel. De ez így nem teljesen igaz, ugyanis mind a bontásnál (ott még talán jobban is), mind pedig egy felújításnál kellhet. Egyik esetben sem hiszem, hogy a legjobb döntés az, ha saját autóval és saját vagy bérelt utánfutóval próbálsz mindent elhordani. Egyszerűen sem költségben, sem időben, sem a stressz mennyiségét tekintve nem fogsz jobban kijönni.

De ne csak az építkezéssel kapcsolatban gondolj egy konténer megrendelésére, ugyanis nem csak sitt szállítható benne. Egy komolyabb kertrendezés során például rengeteg zöldhulladék keletkezhet, aminek elszállítására szintén alkalmas ez a megoldás. Ha ott van az az eset, hogy házat vagy lakást vásárolsz. Ekkor normál esetben üresen kapod meg az új ingatlant, de sok esetben ez nem így van. Egyszerűen az előző tulaj minden lomot és kacatot ott hagyott.

Érdemes tehát több esetben is megrendelni a konténeres sittszállítást.

Milyen költségek merülhetnek fel?

Ez szolgáltatótól függ, de alapvetően két tételből áll a szállítás. Egyrészt van a konténeres sittszállító cég díja, mely általában köbméterenkénti díjból áll. Emellett további költség elméletileg nincs, amivel számolnunk kellene. Legalábbis normál esetben.

Vannak azonban olyan cégek, akiknél plusz díjként felmerülhet pár tétel. Olyan, mint a rakodási díj, útdíj, esetleg az üzemanyagköltség. Sokkal átláthatóbb azonban (és nem is ér legalább meglepetés minket), ha egy egységes köbméterárral tudunk számolni.

Van azonban itt még valami, ami csak akkor lesz plusz költség, ha nem tudjuk saját telken elhelyezni a konténert. Ez pedig a területfoglalási engedély költsége. Ez akkor jön képbe, ha valaki nem tudja saját portán belül elhelyezni a tárolót, csak közterületre. Ekkor a helyileg illetékes önkormányzathoz kell fordulni területfoglalási engedélyért, mely díjköteles. Erről érdemes előre tájékozódni az önkormányzatnál.

Akkor hogyan is néznek ki az árak?

Az ár függ attól, hogy mekkora konténert fogsz rendelni. Minél nagyobb a szállítandó mennyiség, annál jobb köbméterárat tudnak általában biztosítani. Aztán az sem mindegy, hogy milyen messze vagy a telephelytől, ez is befolyásolhatja az díjat. Ezért (valamint a helyi útviszonyok miatt is) vannak általában kerületenként árak meghatározva.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!