mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Csermely Ákos
Csermely Ákos
Média Hungária konferenciairoda
vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A napelemes szektor változásai (x)
2021-10-18 15:16 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A napelemes szektor állandó és dinamikus változásban van.

A fejlődés dinamikájában nyilvánvalóan fontos szerepet játszanak azok az országok is, amelyek egymás után tűzik napirendre újabb vállalásaikat annak érdekében, hogy a nettó nulla kibocsátást minél előbb elérjék.

India is beáll a sorba

Indiában a 2021-es év második felében több mint 4,5 GW napelemes kapacitással bővítik a jelenlegi közüzemi napelemes hálózatot, amely jelenleg, a még nem teljesen elkészült projektekkel együtt nagyjából 52,8 GW teljesítményre rúg.

A 2021-es év második negyedévében a fejlesztések a következőképpen oszlottak meg: a közüzemi napenergia létesítmények 84%, a tetőtéri rendszerek 10%, a hálózattól független rendszerek pedig 4%-nyi fejlesztést jelentettek az adott negyedévben. Az arányok jól megmutatják, hogy hogyan oszlik el a napelemes rendszerek telepítése az egyes területeken.

India mindent elkövet annak érdekében, hogy a napelemek szempontjából is minél kevésbé függjön az importtól, s ennek megfelelően több gyártási bejelentést is tettek az utóbbi időben. Egy ösztönző rendszert is kialakítottak a belföldi gyártás támogatása érdekében, hogy a folyamat valódi lendületet kapjon. Bár ezek a hírek kedvezőnek tűnnek, a pillanatnyi helyzet mégsem igazán rózsás: jelenleg azt tartják reálisan kivitelezhetőnek, hogy 2022 végéig India körülbelül 65 GW-nyi napelemes kapacitást fog birtokolni. A szám egész szépen hangzik, ugyanakkor sajnos elmarad a korábbi célkitűzésektől, amelyek 100GW teljesítményre képes napelemes rendszer telepítését irányozták elő.

Legyen Neked is saját napelemes rendszered!

Az Indiánál felsorolt adatokból is látható, hogy a tetőre telepített, nem közüzemi jellegű napelemes rendszerek is igen jelentős mértékben képviseltethetik magukat egy ország napelem portfóliójában. Ebbe természetesen a magánszemélyek által telepített rendszerek is beletartoznak, sőt, fontos részt képviselnek.

A Napelemespályázatok tetőre telepített napelemes rendszerei segítségével Te is fontos része lehetsz a Föld megmentésének. Ráadásul megspórolhatod minden hónapban a villanyszámlát, élhetsz (még) a szaldós rendszer nyújtotta előnyökkel, kihasználhatod a pályázati lehetőségeket és növelheted az ingatlanod értékét is.

A napelemes rendszer segítségével hosszútávon számíthatsz a havi rezsivel kapcsolatos kiadásaid jelentős csökkentésére és ezt az előnyt jóval a megtérülési időn túl is élvezheted. A napelemes rendszer minimális karbantartás mellett is nagyon sokáig megőrzi állapotát, ezt bizonyítja, hogy akár 30 éven át is élvezheted a gyártói garanciát egyes elemekre.

Egy átlagos rendszer esetében nagyjából másfél milliós bekerülési költséggel számolhatsz és viszonylag gyors megtérüléssel. A befektetéssel járó nyereséged a növekvő energiaárak miatt várhatóan még annál is több lesz, mint amennyire most számítanál. Rengeteg előny, nulla forintos villanyszámla, a környezet megóvása és az ingatlan értékének növelése - ezt mind tudja a napelemes rendszer. Kérj ajánlatot Te is!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!