mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Műfenyővel is valódi a karácsony (x)
2021-10-22 09:15 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az adventi időszak közeledtével nem csak a karácsonyi menü foglalkoztatja a családot, hanem a karácsonyfa kérdése is.

Amúgy is megnő az ajándékok miatti jövés-menés, be kell szerezni a vacsorához valókat, díszeket, világítást ellenőrizni, valaki még tartja a karácsony előtti nagytakarítást, és akkor újra felmerül a dilemma: milyen legyen a fa?

Ha élő fa lesz, akkor azt is érdemes időben beszerezni, karácsonyig tárolni kell valahol, és nem árt öntözni vagy vízbe állítani sem, mert különben túl korán kiszárad.

A PLAZAWEB.HU igyekszik megkönnyíteni a választást, és pontot tenni a dilemmád végére.

A karácsonyfa története

Annak ellenére, hogy az ókori kultúrákban is tisztelet övezte az örökzöldeket, a karácsonyfa állítása csak a 19. században terjedt el jellemzően német hatásra. Az ókorban még az örökzöldek ágait a rossz szellemek, boszorkányok elűzésére, betegségek távol tartására helyezték ki az ajtókra.

Az első nikaiai zsinat december 25-re datálta Jézus születését, ám az örökzölddel való megünneplést a kor filozófusa Tertullianusz annyira elítélte és pogány szokásnak tartotta, hogy fennhangon hirdette, hogy azok, akik így díszítik otthonaikat, örök kárhozatra lesznek ítélve.

Ezért váratott magára az első karácsonyfa-állítás egészen a 16. századig, amikor a Német Birodalom keresztényei az otthonaikban kezdtek feldíszített fát állítani.

Kezdetben alma, mint a bűnbeesés szimbóluma, és ostya, ami a Krisztusi önfeláldozás jelképe volt a dísz. Később az ostya helyett karácsonyi sütemény vagy kalács lett. Illetve papírból kivágott rózsát akasztottak a fára, ami szintén a kereszténység régi szimbóluma.

Színre lép a műfenyő

Jó pár évtizeddel nálunk is kaphatóak lettek a műfenyők, amivel azonnal megosztották a karácsonyfa-rajongókat. Volt, aki a fák védelmében kardoskodott a műfa mellett, de ezt azzal hárítják, hogy évek óta erre kifejlesztett telepeken termelik a karácsonyfákat.

Van, aki hiányolja a fenyőillatot, erre már kapni fenyőillatú aeroszolt, de valóban, a műfenyőnek alapból nincs illata.

Viszont a leveleit sem hullajtja, nem kell még nyáron is az elszáradt tűleveleket porszívózni.

Ma már nagyon jó minőségű, élethű fákat készítenek, amikről első pillantásra nem mondja meg senki, hogy nem igazi. A PLAZAWEB.HU műfenyő kínálatában kevert levelű és 3D hatású fenyők között válogathatsz.

Fenyő 3D-ben

Mitől lesz a fenyő 3D?

Az élethű élményt a műfa a levelei miatt tudja nyújtani. Az élő fenyőfa levelének a keresztmetszete kis háromszöget formáz. Ezt másolja le a 3 dimenziós eljárás, ettől lesz élethűbb a 3D fenyő, mint egy 2 dimenziós.

Az ágak számát is vedd figyelembe, persze a magassághoz viszonyítva. Minél több ága van a műfenyőnek, annál dúsabb. Ha olyan karácsonyfát szeretnél, amilyeneket a magazinokban, plázákban lehet látni, akkor dús, tehát sok ágas fát válassz, amit aztán még jó sűrűn fel is kell dísztened.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!