mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Eszes Tamás, főiskolai tanár...
Dr. Eszes István
Budapesti Gazdasági Főiskola
főiskolai tanár


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A levendula illóolaj három csodálatos változata (x)
2021-11-22 09:58 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Igazán kicsi az esélye annak mifelénk, hogy valaki még életében ne hallott volna a levendula illóolajról.

Egy nagyon kedves legenda arról mesél, hogy az aromaterápia megszületését lényegében a levendulaolajnak köszönhetjük.

Történt ugyanis, hogy a híres francia vegyész, Gattefossé megsértette a kezét, ezt követően pedig belemártotta azt egy levendulaolajjal teli tálba. Igen gyorsan meggyógyult a sebe utána, ráadásul majdnem heg nélkül. Azóta is talán a levendula illóolaj sebgyógyító és bőrre gyakorolt pozitív hatása a legismertebb. Az EssentialHeal illóolaj kínálatában többféle verziót is találunk. Ezek nagyon hasonlítanak, de sokban különböznek is egymástól.

A Lavender fine vagy magaslati levendula illóolaj

Ezt a csodálatos, erős aromájú, gőz-desztillációs eljárással készített olajat a magaslati területekről származó Lavandula angustifolia növényből nyerik, melynek még a növekedési szakasza is igen rövid. Illatát a "szélesebb" jelzővel illetik, finom és összetett. Aki kedveli a levendulaillatot, annak kitűnő választás.

A többi levendulaolajhoz hasonlóan, a Lavender fine is segíti az ellazulást, nyugtat, és enyhíti a feszültséget és az aggodalmakat. Bőrnyugtató, remek a finom ráncok ellen, és segít korrigálni a sötétebb foltokat. Napozás utáni bőrpír és égési sérülések esetén is bátran alkalmazható hordozóolajba keverve, illatkeverékek kedvelt összetevője.

A Lavandin illóolaj

Ezt a nagyon szép olajat egy olyan növényből nyerik, mely két levendulafaj hibridje. Eltérő magaslati és élettani viszonyok közt nőnek, és jóval nagyobbak, mint az "igazi levendula" növény. Éppen ezért sokkal több olajat lehet kinyerni belőlük a gőz-desztillációs eljárással. Ez az illóolaj nagyon hasonló tulajdonságokkal bír, mint rokona, a Lavender fine, de aromája édesebb. Igen jól használható a légzőszervek támogatására, a beltéri levegő fertőtlenítésére és ott a szagok semlegesítésére.

A sportolók körében rendkívül népszerű, mert aktivál és stimulál is. Emellett persze ez a levendulaolaj is nagyon kellemes nyugtató hatással rendelkezik, és a bőrre is kedvezően hat.

A levendula CO2 illóolaj

CO2 szuperkritikus extrakcióval nyerik a Lavender Flower CO2 illóolajat a Lavandula angustifolia növényből. Igen sok hasonlóságot fedezhetünk fel közte és az ugyanebből a növényfajtából, csak más módszerrel kinyert Lavender fine illóolaj között. De ez az illóolaj persze sok más egyedi jellemvonással is bír. Aromája erős, tisztább és élénkebb. Illata komplexebb, édes, virágos és balzsamos, talán ennek az illata áll a legközelebb az eredeti növényéhez.

Sokkal több olyan alkotóelemet tartalmaz, ami a más módszerrel kinyert levendulaolajokban nincs. Például több kámfort és 1,8-cineolt, melyek kiváló hatással vannak a légzőrendszerre. Sokkal tovább is eltartható, akár 5 évig is. Ugyanúgy remek nyugtató és pihentető, és segít a bőrirritáció leküzdésében.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!