mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Erdei Tamás
Dr. Erdei Tamás
Metropol
főszerkesztő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A precizitás úttörői - nyomatékkulcsok és kiegészítők (x)
2021-11-26 10:31 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Rengeteg olyan kéziszerszám van, amelyeknek a mindennapokban nagy hasznát vesszük. Sem a barkács, sem az ipari szerszámkészletek nem működhetnek kéziszerszámok nélkül.

Akár komoly munkához, akár a ház körül végzett feladatokhoz van szükségünk eszközökre, éppúgy, ahogy az élet más területein is, itt sem fogunk boldogulni minőségi szerszámok és gépek nélkül.

A legszörnyűbb pedig az, amikor az ember nekiáll valamit megcsinálni és minden egyes feladatnál azzal szembesül, hogy egyszerűen nincsenek megfelelő eszközök a feladathoz. Lehet így nekiállni a munkának? Elméletileg lehet, viszont egyáltalán nem érdemes.

Milyen kéziszerszámokra lehet szükség otthon?

Szükség lehet egyrészt az autó, esetleg a motor, no meg a kerékpárok szereléséhez szükséges szerszámokra, legalább azokra a legalapvetőbb eszközökre, amelyekkel elkerülhetjük, hogy minden egyes aprósággal a szervizbe kelljen rohangálni.

Természetesen nemcsak a járművek igénylik időnként a karbantartást, hanem szinte minden apróság a ház körül, és ha nem hanyagolod el a dolgokat, akkor sokkal tovább lesz működőképes minden.

Igaz ez a lefolyóktól elkezdve, a nyílászárókon át szinte mindenre, amit a háztartásban használunk. Tehát, ha vigyázni szeretnél a meglévő dolgaidra, akkor be kell szerezned a hozzájuk szükséges szerszámokat.

Biztosan kelleni fog kalapács, esetleg vágóeszközök, elengedhetetlenek a fogók, a fűrészek és a fúrószárak. Egy szerszámkészletből nem hiányozhatnak a dugókulcsfejek, de a hajtószárak, a hosszabbítók és az adapterek is jó szolgálatot tesznek.

A kulcsok közül a csillagkulcsok, a villáskulcsok, a racsnis kulcsok is fontosak, valamint itt vannak még a bitek, a pneumatikus szerszámok és még rengeteg eszköz, amelyek segítenek abban, hogy minden ház körüli feladatot szakszerűen, gyorsan és könnyen elvégezhess.

Ha pedig az autót és a többi járgányt is szereled időnként, sőt, talán a háztartási gépek karbantartására is rászánod magadat, akkor mindenképpen kelleni fog nyomatékkulcs is.

A pontosság biztosítására szolgál a nyomatékkulcs

Az Elefántszerszám.hu Webáruház nyomaték szerszámai között megtalálod mind a nyomatékkulcsokat, mind a kiegészítőket. A nyomatékkulccsal pontosan állíthatod be a csavar, illetve a csavaranya meghúzási nyomatékát. Azért említettük az előbb éppen az autókat és a háztartási gépeket, mivel ennek elsősorban olyan dolgok esetében van jelentősége, amelyek mozgásban vannak.

Miért fontos a precizitás?

A nyomatékkulccsal mérhetjük a forgónyomatékot és beállíthatjuk pontosan arra az értékre, amely az előírásokban szerepel. Ha nem pontos ez az érték, akkor a csavar megnyúlik és elveszti korábbi összetartó erejét, vagy ha túlhúzzuk, akkor sajnos elszakad.

Akár egyik, akár másik történik, sajnos ez a gépekben olyan komoly károkat okozhat, amelyeket később már nehezen, vagy egyáltalán nem lehet helyrehozni.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!