mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Berkes Péter
Dr. Berkes Péter
Ambitious Group
Stratégiai igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hasznos információk, mielőtt laptopot választasz (x)
2021-11-26 11:47 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A piacon különféle gyártók rengeteg modellje van jelen, töménytelen az információ, így igen nehéz helyzetben vagy, ha laptopot vásárolnál magadnak.

Beszerzés előtt azt mérlegeld, milyen igényeid, felhasználói szokásaid vannak, pontosan mire is lenne szükséged. Jó, ha tisztában vagy azzal, milyen célra szeretnél laptopot vásárolni.

A választás első lépése

Új laptop vásárlásánál nem lesz könnyű dolgod. Néhány adatlap átböngészése után valószínűleg még nagyobb lesz benned a káosz, könnyen elveszhetsz a specifikációk tengerében.

Határozd meg minél pontosabban, mire használnád a gépet: munkára, játékra vagy böngészésre, multimédiára? Ezután mérlegeld a használni kívánt alkalmazások hardver- és szoftverigényét. Általános, otthoni használatra szánt, valamint üzleti kategóriás laptopokat találsz az USAnotebook akciós laptop kínálatában.

A laptopokat három kategóriába sorolják a gyártók: a legolcsóbbak a belépő szintű gépek, ezt követik a közép-, majd a prémiumkategóriások.

A legolcsóbb gépek gyenge hardverrel és olcsó, nem igazán tartós anyagokkal szereltek, inkább szépek, mint strapabíróak. Ezek csak az egyszerűbb feladatokra, szövegszerkesztésre, táblázatkezelésre, e-mailezésre, egyszerűbb böngészésre alkalmasak. Ezeken egy esetleges SSD-bővítés sem segít. Napi néhány óra használatra tervezettek.

A következő kategóriába tartozó gépek már az átlag felhasználók nagyobb részének elegendőek, ezekben már gyárilag szerelt SSD, rendes videókártya, valamint erős, új generációs processzor van, így ezekkel már szinte bármi működik.

A prémiumkategóriás laptopok a minőséget képviselik, tartós, strapabíró anyagokból készülnek, megbízhatóak: az adatbiztonság elsődleges szempont.

További szempontok, amikre figyelj oda, ha laptopot választasz

Laptopot alapvetően nem asztali használatra választasz, így fontos, hogy egyrészt könnyű legyen, hiszen akár napi szinten is hordoznod kell, másrészt, és legfőképp strapabíró, időtálló anyagok felhasználásával készüljön a tökéletes használhatóság érdekében. Különösen figyelj oda a kijelző, a laptopház, a zsanérok, a billentyűzet és a touchpad kialakítására, jellemzőire.

Ahhoz, hogy több alkalmazást is gond nélkül tudj egyidőben futtatni, illetve komolyabb szoftvereket használni, megfelelő mennyiségű RAM-ra lesz szükséged, amely persze az igények növekedése esetén utólag bővíthető. Amennyiben grafikai, tervezői munkára használnád a laptopot, és/vagy játszanál is rajta, dedikált videókártyára (GPU) lesz szükséged.

Az SDD-vel szerelt gépek gyorsabbak, csendesebbek, azonban a legjobb megoldás, ha az SSD mellett HDD-vel is rendelkezik a kiszemelt laptop, amennyiben sok fotóval, videóval, filmekkel számolsz.

Ha álmaid laptopjára nem elég a kereted, köss okos kompromisszumokat. A szaküzletek segítenek ebben a kérdésben is.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!