mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Berényi Konrád
Berényi Konrád
Onlinemarketing.hu Kft.
vezető tanácsadó


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hogyan válassz megfelelő munkavédelmi bakancsot? (x)
2021-12-13 09:40 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A munkavédelmi bakancsok, akárcsak az egyéb védőlábbelik kiválasztása körültekintést igényel.

Hiszen nemcsak a munkakörből adódó balesetek ellen kell védelmet nyújtaniuk, hanem mivel a napod nagy részét ezekben töltöd, kényelmesnek is kell lenniük.

Bizonyos munkaköröknél, munkakörülmények esetén munkavédelmi előírások alapján védelmi lábbeli viselése kötelező. A munkavédelmi ruházat, illetve cipők célja, hogy a dolgozók biztonságát szolgálják, megóvják egészségét, testi épségét, munkavégző képességét.

A munkavédelmi bakancsok kiválasztásának szempontjai

A munkavédelmi bakancs annyival tud többet a munkavédelmi félcipőnél, hogy azáltal, hogy tartja, megvédi a bokát a sérülésektől.

Első lépés, amikor munkavédelmi bakancsot választanál, hogy az az adott munkakörre, munkakörülményre szabott, elsődlegesen biztonságos legyen. Különféle munkavédelmi szabványok léteznek, illetve ezeknek megfelelő szabványos jelölések, és a munkavédelmi lábbeliket ennek megfelelően osztályozzák. Fontos, hogy választás előtt tisztában legyél azokkal a veszélyekkel, amelyeknek az adott munkakörülmények között ki leszel téve. A munkavédelmi bakancsok legtöbbje csúszásgátló talppal és megerősített orr résszel rendelkezik, illetve az egyes speciális munkakörökhöz szabva egyéb fontos jellemzőkkel.

A munkavédelmi bakancsoknak sok fajtája létezik, munkaterületenként eltérő szabványoknak, előírásoknak kell megfelelniük, így az ideális darab kiválasztása körültekintést igényel. Zuhanó tárgyak ellen acélbetétes vagy a kisebb súlyú kompozit orrmerevítős, talpvédelemmel ellátott bakancsot vegyél. Ha fűrészeléssel járó erdészeti munkád van, vágásbiztos lábbelit, ha veszélyes vegyi anyagokkal dolgozol, olaj- és saválló, ha nagy feszültség közelében, antisztatikus és EPS védelemmel ellátott bakancsot válassz.

Az egész napos viseletre szánt bakancsok nagyrészt energiaelnyelő sarokrésszel kerülnek kialakításra, így akár 10-16 órás állómunka esetén is maximális kényelmet nyújtanak. A Legjobb Munkaruha Webshop munkavédelmi cipői a kényelem és praktikum mellett nemcsak biztonságosabbá teszik a munkavégzést, hanem növelik a hatékonyságot is.

A kényelmi szempontokat mérlegelve fontos, hogy kültéri munkavégzés esetén az időjárásnak megfelelő legyen a bakancs. Fontos tényező a vízállóság is bizonyos munkáknál a komfortérzet érdekében.

Készen állsz rá, hogy beszerezd a munkavédelmi bakancsodat?

Amellett, hogy a megfelelő védőcipő biztonságos és kényelmes, fontos, hogy jó szellőzést biztosítson. Ezt egyrészt a béléshez és a cipő felsőrészéhez felhasznált anyagok függvénye, másrészt a megfelelően megválasztott méreté.

Az sem mindegy, milyen zoknival próbálod, illetve milyen zoknit hordasz majd munka közben. A pamut vagy magas pamuttartalmúakban még a nap végén is komfortosan érzed majd magad.

A lehető legjobb minőségű és a munkakörülményeidhez legjobban illő munkavédelmi bakancsot válaszd, ne érd be kevesebbel, találd meg a tökéletes darabot.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!