mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kandikó József
Dr. Kandikó József
Edutus Főiskola
Főiskolai tanár


szakmai partnereink:























kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hasznos tanácsok munkavédelmi cipő választásához (x)
2021-12-14 10:46 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A vonatkozó előírásoknak megfelelően bizonyos munkakörökben, munkakörülmények között munkavédelmi cipő viselése kötelező a munkavállalók számára.

Azonban olyan munkakörökben is hasznos lehet, ahol erről szabály ugyan nem rendelkezik, de jól jön az extra kényelem.

A védőcipők a biztonságon túl a kényelmet is ugyanúgy kell, hogy szolgálják a munkahatékonyság, motiváltság érdekében. Ne siesse el a döntést, alaposan fontolja meg, hogy az óriási kínálatból melyiket választja.

Munkahelyi kockázatok, amelyekre a munkavédelmi cipő megoldást nyújt

Munkavédelmi cipőt mindig egyedileg, az adott munkakörülmények figyelembevételével szükséges vásárolni, a kockázatok felmérése után. A különféle kockázatok más-más kialakítást kívánnak, ezért vásárlás előtt tudni kell, milyen veszélyekkel fog szembesülni a munkahelyen a munkavállaló. A védőcipők a szabvány alapján változó jelöléseket kapnak.

A munkavállalók leggyakoribb munkahelyi kockázatai:
 
  • elektromos áramütés
  • éles tárgyak
  • zuhanó tárgyak
  • robbanásveszély vagy elektrosztatikus kisülés
  • víznek, hőnek vagy hidegnek való kitettség
  • hegesztési permet, olvadt fém vagy maró folyadékok érintkezése
  • egyenetlen talaj


Minőség, kényelem, megbízhatóság és védelem

Érdemes a megbízható gyártók termékei közül választani még egy kicsit magasabb ár ellenében is, hiszen a sokéves tapasztalat, az innovációk révén ezek magas viselési kényelmet képviselnek. Az Épkézláb Munkaruha munkavédelmi lábbelijei olyan kiváló minőségű gyártók termékei közül kerülnek ki, mint a Portwest és a Cerva.

Amennyiben a védelmi szintnek megfelel a cipő, a kiválasztás másodlagos, de nem elhanyagolható szempontja a komfort, hiszen a dolgozók olykor 8-12 órát is a munkavédelmi lábbeliben kell, hogy töltsenek. Amennyiben kemény talajon kell sokat állnia, járnia, komoly terhelést kap a láb, és rajta keresztül a gerincoszlop. Ez ellen nyújt védelmet az energiaelnyelő sarokrész.

A jól kialakított, megfelelően illeszkedő munkavédelmi cipő képes megtartani a munkavállaló egyensúlyát, hiszen szinte minden munkahelyen fennáll az elcsúszás, megbotlás veszélye, ami növeli a sérülések rizikóját..

Az orrmerevítős cipők a lábfejet védik a különböző mechanikai behatásoktól az ipari tevékenységek során. A talplemezzel ellátott modellek pedig a teljes talpfelületet védelmezik elsősorban az átszúródásos balesetek ellen.

A munkavédelmi cipő kényelmét nemcsak a felhasznált anyagok, az ergonomikus kialakítás adja, hanem a megfelelő méret is. Lehetőség szerint vásárlás előtt mindig próbálja fel a cipőt, mert sem a szellőzés, sem a higiénia miatt nem mindegy, mekkora a lábbeli, sem amiatt, hogy esetlegesen milyen ortopédiai problémákat okoz.

Ha nincs lehetőség személyes próbára, mindenképp a talphossz mérete, és nem pedig a cipőméret fog kelleni, hiszen a különböző gyártók esetében ez más és más lehet.



Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!