mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Pakots Zsolt
Pakots Zsolt
Advenio Zrt., HírTV Zrt., Lánchíd Rádió Kft.
vezérigazgató, gyártási igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hasznos tanácsok munkavédelmi cipő választásához (x)
2021-12-14 10:46 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A vonatkozó előírásoknak megfelelően bizonyos munkakörökben, munkakörülmények között munkavédelmi cipő viselése kötelező a munkavállalók számára.

Azonban olyan munkakörökben is hasznos lehet, ahol erről szabály ugyan nem rendelkezik, de jól jön az extra kényelem.

A védőcipők a biztonságon túl a kényelmet is ugyanúgy kell, hogy szolgálják a munkahatékonyság, motiváltság érdekében. Ne siesse el a döntést, alaposan fontolja meg, hogy az óriási kínálatból melyiket választja.

Munkahelyi kockázatok, amelyekre a munkavédelmi cipő megoldást nyújt

Munkavédelmi cipőt mindig egyedileg, az adott munkakörülmények figyelembevételével szükséges vásárolni, a kockázatok felmérése után. A különféle kockázatok más-más kialakítást kívánnak, ezért vásárlás előtt tudni kell, milyen veszélyekkel fog szembesülni a munkahelyen a munkavállaló. A védőcipők a szabvány alapján változó jelöléseket kapnak.

A munkavállalók leggyakoribb munkahelyi kockázatai:
 
  • elektromos áramütés
  • éles tárgyak
  • zuhanó tárgyak
  • robbanásveszély vagy elektrosztatikus kisülés
  • víznek, hőnek vagy hidegnek való kitettség
  • hegesztési permet, olvadt fém vagy maró folyadékok érintkezése
  • egyenetlen talaj


Minőség, kényelem, megbízhatóság és védelem

Érdemes a megbízható gyártók termékei közül választani még egy kicsit magasabb ár ellenében is, hiszen a sokéves tapasztalat, az innovációk révén ezek magas viselési kényelmet képviselnek. Az Épkézláb Munkaruha munkavédelmi lábbelijei olyan kiváló minőségű gyártók termékei közül kerülnek ki, mint a Portwest és a Cerva.

Amennyiben a védelmi szintnek megfelel a cipő, a kiválasztás másodlagos, de nem elhanyagolható szempontja a komfort, hiszen a dolgozók olykor 8-12 órát is a munkavédelmi lábbeliben kell, hogy töltsenek. Amennyiben kemény talajon kell sokat állnia, járnia, komoly terhelést kap a láb, és rajta keresztül a gerincoszlop. Ez ellen nyújt védelmet az energiaelnyelő sarokrész.

A jól kialakított, megfelelően illeszkedő munkavédelmi cipő képes megtartani a munkavállaló egyensúlyát, hiszen szinte minden munkahelyen fennáll az elcsúszás, megbotlás veszélye, ami növeli a sérülések rizikóját..

Az orrmerevítős cipők a lábfejet védik a különböző mechanikai behatásoktól az ipari tevékenységek során. A talplemezzel ellátott modellek pedig a teljes talpfelületet védelmezik elsősorban az átszúródásos balesetek ellen.

A munkavédelmi cipő kényelmét nemcsak a felhasznált anyagok, az ergonomikus kialakítás adja, hanem a megfelelő méret is. Lehetőség szerint vásárlás előtt mindig próbálja fel a cipőt, mert sem a szellőzés, sem a higiénia miatt nem mindegy, mekkora a lábbeli, sem amiatt, hogy esetlegesen milyen ortopédiai problémákat okoz.

Ha nincs lehetőség személyes próbára, mindenképp a talphossz mérete, és nem pedig a cipőméret fog kelleni, hiszen a különböző gyártók esetében ez más és más lehet.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!