mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Brindza Gábor
Brindza Gábor
Madhouse
Termékfejlesztési igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A lean stratégia 5 lépése
2022-01-20 09:06 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Kezdjük az elején, vagyis a fogalmak tisztázásával! Mi is pontosan a stratégia?

Nos, a stratégia azt jelenti, hogy meg tudjuk pontosan határozni, hogy mi az, ami fejlesztésre szorul, és mely területeken van szükség előrelépésre.

A lean pedig egy olyan módszer, ami ennek a megvalósításában segít. A lean stratégia alapvetően öt lépésből áll, ezeket ismerheted meg az alábbi cikkből.

1. Fejleszd a vevői elégedettséget!

A LEI által használt lean projektek első lépése az, hogy felmérik a cég életében a leggyakrabban előforduló reklamációkat legfőképp az ügyfelek részéről. Ezután arra kell választ találnunk, hogy a meglévő folyamatok miért nem képesek megoldani ezeket a panaszokat.

2. Rövidítsd le az átfutási időket!

Ha csökkenteni tudjuk egy-egy művelet átfutási idejét, máris megtudjuk, hogy a szervezetünk miért nem elég rugalmas. Márpedig a rugalmasság kulcsfontosságú napjainkban, hiszen a vásárlók, ügyfelek igényei folyamatosan változnak.

3. Fejleszd a hibakezelési képességet!

Kulcskérdés, hogy egy-egy hibát milyen gyorsan veszünk észre, és mennyi idő alatt tudunk rá reagálni. Minél gyorsabb ez a folyamat, annál hamarabb érthetjük meg a problémákat, és tárhatjuk fel az összefüggéseket.

4. Hozz létre tanuló szervezeti kultúrát!

Fontos, hogy a munkavállalók is elkötelezettek legyenek a folyamatfejlesztésen keresztül megvalósuló tanulás iránt. Ehhez négy alapkompetenciára van szükség:
 
  • Legyen idejük a kollégáknak tanulni, vagyis a munkaterhelés kiegyenlített legyen!
  • A munkavállalók legyenek magabiztosak a tudásuk kapcsán, amiben a standardokon alapuló képzés segít!
  • Az önállóság azért fontos, hogy felismerjék a problémákat, valamint a standardoktól való eltéréseket is.
  • Ha kis lépésekben megy végbe a fejlődés, nagyobb tér jut a kreativitásra, a tudás felmérésére.


5. Gondold át a támogató rendszereket is!

A lean stratégia utolsó lépésében a támogató rendszereket kell górcső alá vennünk. Ez egy folyamatos munkát jelent, ahol újra és újra megkérdőjelezzük, hogy a rendszereink valóban a hatékony munkához járulnak-e hozzá.

A lean stratégia türelmet igényel

A fentiekben az öt fejlesztési célt ismerhetted meg, amivel már könnyebben meg tudod határozni a stratégiádat. Ahhoz, hogy a problémák és lehetőségek a felszínre kerüljenek, bizony kitartóan és folyamatosan gyakorolni kell. Idővel azonban világos lesz, hogy mi szorul fejlesztésre, és hogyan lehet megküzdeni az újabb és újabb kihívásokkal.

Egy lean projekt tehát arról szól, hogy felismerjük és lássuk azt, hogy mi az, amit mindenképp jobban, hatékonyabban kell csinálnunk. Ezután fejleszthetjük a meglévő gyakorlatunkat, és megtanuljuk, hogyan lehetséges jobban csinálni a folyamatokat.

Egy sikeres lean stratégiával a megfelelő dolgokat fejleszthetjük, míg a lean módszertan a problémák azonosításában játszik szerepet. A közös fejlesztésnek köszönhetően a szervezet is fejlődik, amivel a hosszú távú sikerek is elérhetőek lesznek.

(x)


További hírek:


Ön melyik őszi konferenciát várja a legjobban?

Internet Hungary

Brand Festival

Marketing Summit

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!