mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Mandalina Rita
Madalina Rita
Flow PR
újmédia stratéga, vezető tanácsadó


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Állítsd össze álmaid konyháját elemes konyhabútorból (x)
2022-01-21 09:31 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A konyha valódi központi tér, amely remek lakomák elkészítésének ad helyet. Éppen ezért a konyhabútor minden elemének hasznosnak kell lennie tárolás és praktikusság szempontjából.

Adunk néhány ötletet, hogyan érdemes összeállítani az elemeket!

Mérjük fel a terepet

Minden komolyabb felújítási vagy építési munkálatok előtt egy alapos tervezés veszi kezdetét. Ilyenkor az első teendő minden esetben a helyiség mérése magasság, szélesség és hosszúság szempontjából.

Érdemes a tervrajzon feltüntetni a fontosabb összekötő pontokat is, mint a vízvezetékek, csap vagy konnektor helye. Emellett a nyílászárók, az ajtó és az ablak is kritikus fontosságú lehet a szakemberek számára, valamint a bútorelemek kiválasztásakor is.

A konyha nagy falat, és sokszor alábecsüljük, mennyi eszközt is tárolunk benne, amely a mindennapi életünket segíti. Legyen szó evőeszközökről, tányérokról, poharakról, edényekről vagy magáról az ételről.

Gondoljuk végig az igényeket

A konyha tárolásánál rendkívül körültekintően szükséges terveznünk. Első lépésként érdemes a már birtokunkban lévő eszközök, konyhai gépek összességéből egy leltárt tartani. Ilyenkor akár meg is szabadulhatunk a régi, nem használt dolgoktól, hogy legyen helye újabbaknak.

Egy ilyen leltár sok lehetőséget adhat a tervezésre, ezért akár egy asztalra kiterítve alak, méret és funkció szerint is csoportosíthatod őket. Így látni fogod, mik azok az eszközök, amelyek tárolhatóak egy szekrényben, és összesen hányféle tárolóelemre lesz szükséged ezek függvényében.

A leltár során biztosan látni fogod, hogy 4-5 ugyanolyan fiókos vagy szimpla ajtós elem nem fogja tudni az összes tárgyat praktikusan eltárolni. Éppen ezért válassz változatos elemes konyhabútort, amelyben könnyen és kényelmesen elférnek eszközeid.

Biztosan szükséged lesz egy-két fiókos elemre, ahol az evőeszközöket tarthatod. Emellett ne feledkezz meg a nagyobb gépek, serpenyők tárolásáról sem, amelyeket ajtós elemekben tárolhatsz a legpraktikusabban. Ha sarokszekrény is belefér, egy forgótálca segítségével könnyedén elérheted az épp szükséges fűszereket, konzerveket.

A mosogatótálcához tartozó elemet is vedd számításba, hiszen ez is rendkívül fontos része a tervezésnek. Ennek viszonylag kötött helye van a legtöbb otthonban a vízvezetékek miatt, ezért akár kiindulási alapnak is jó lehet.

Hallgassunk a szívünkre

Végül pedig nem szabad csupán a praktikus okokat figyelembe venni, hiszen álmaink konyhájának úgy kell kinéznie, amilyennek csak szeretnénk. Választhatunk magasfényű vagy matt elemeket, világos vagy sötét színeket, kis vagy nagy fogantyúkat.

A lényeg, hogy a végeredmény ízlésünket és igényeinket tükrözze minden esetben, amikor belépünk az ajtón!

Tekintsd meg a KonyhaMax.hu remek elemes konyhabútor választékát, és álmodd meg a lehető legszebb és legpraktikusabb konyhát segítségükkel!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!