mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Berényi Konrád
Berényi Konrád
Onlinemarketing.hu Kft.
vezető tanácsadó


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A legfrissebb hírek az okosórák világából
2022-02-21 09:56 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A karunkon hordott időmérők legmodernebb változatai az okosórák. Mini számítógépek, amik már régen nem csak az időt képesek mutatni nekünk. Rengeteg újítás jellemzi ezt a szektort.

Nézzük, mik a legújabb hírek napjainkban!

Megjelent a Garmin Instinct 2

Gyakran megfogalmazott kritika az okosórákkal kapcsolatban, hogy nagyon gyorsan lemerülnek, így állandóan töltögetni kell őket. Az észrevétel, valljuk be, jogos, és ezt a Garmin komolyan is vette.

Legújabb termékük napelemmel működik, így korlátlan üzemidővel rendelkezik. Kétféle méretben állítják elő őket. Létezik egy nagyobb, 45 milliméteres és egy szerényebb méretű, 40 milliméteres változat. Nagy felbontású kijelzőt kaptak, és képesek a műholdas helymeghatározásra, valamint az okostelefonok értesítéseinek megjelenítésére is.

Már ötvenezer luxos fényerő is korlátlan üzemidőt biztosíthat ezeknek az óráknak, így a hosszú üzemidőt kedvelőknek biztosíthat remek választási lehetőséget.

Hamarosan debütál a Google Pixel Watch

A keresőóriás Pixel márkájával, kiváló minőségű okostelefonjainak hála, már nagyon sokan találkozhattak. Évek óta repkednek a szóbeszédek egy okosóráról is, ami a jelek szerint ez év tavaszán meg is jelenhet.

Az készpénznek vehető, hogy ezek az eszközök a népszerű Wear OS-t fogják futtatni, ezen kívül viszont semmit nem lehet még tudni a hardver specifikációkról. A külalakja a bemutatott képek tanúsága szerint igencsak tetszetősre sikeredett. A kerek számlap és a színes, divatos óraszíjak fiatalos, divatos megjelenést kölcsönöznek majd ezeknek az óráknak. Érdemes megtekinteni a róla készült képeket az okosóra webáruházban.

Már okosóránkon is játszhatunk a Prince of Persia nevű játékkal

A nyolcvanas évek legvégén megjelent játék nagy népszerűségnek örvendett a kilencvenes években. Akkor még MS-DOS alapon futott, ami megfelelt a számítástechnika akkori szintjének. Egy fejlesztő viszont most elkészítette a játék böngészőben is futtatható változatát. Utóbbit pedig akár okosóránkon is sikerrel kipróbálhatjuk.

A beépített böngészővel rendelkező típusokkal lesz a legegyszerűbb elindítani, de az Apple Watch-okon is van rá lehetőség. Ilyenkor az a legcélravezetőbb, ha a játék linkjét elküldjük magunknak üzenetben. Csak rá kell kattintanunk, és már játszhatunk is ezzel a klasszikussal. A karakter irányítása kicsit nehézkes lehet, de ezért kárpótol a tudat, hogy mindehhez pár évtizede még egy méretes PC kellett, ma pedig már a csuklónkon is játszhatunk vele.

Megnövelhető kijelzős óra a Samsungtól?

A Samsung által beadott szabadalmak között rátaláltak egy érdekes elképzelésre. Egy olyan típus tervein dolgozik a gyártó, ami alapvetően kerek kijelzőt kaphat, de ez valamilyen módon növelhető lesz. Ha egy applikáció vagy egy felhasználási mód megköveteli, egy nagy ovális kijelzőn nézhetjük az információkat.

Az okosóra fejlesztések nem állnak meg. Sőt, egyre gyorsuló világunkban nagy segítségünkre lesz a sok új funkció és újítás.

(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!