mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kántor Kata
Kántor Kata
GfK Hungária Kft.
média szektormenedzser


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Majdnem duplájára nőtt a 4iG nyeresége tavaly
2022-03-06 17:36 [MTI + Mediainfo.hu]

Tavaly 6,35 milliárd forint adózott eredménnyel zárt a 4iG Nyrt., ami csaknem 85 százalékos növekedés 2020-hoz képest - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett gyorsjelentésben.

A nem auditált beszámoló szerint a csaknem 93 milliárd forintos nettó árbevétel több mint 62 százalékos, a 7,24 milliárd forintos üzleti eredmény 72 százalékos bővülés éves összevetésben. Az egy részvényre jutó EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) csaknem 117 százalékkal emelkedve 117 forintra nőtt, a 88,1 milliárd forintos piaci kapitalizáció 47,43 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A vezetői összefoglaló az adatok alapján a növekedés éveként értékelte a tavalyit.

A 4iG a térség telekommunikációs piacán meghatározó piaci érdekeltségekkel rendelkezhet, az infokommunikációban pedig a vezető nagyvállalatok közé léphet a folyamatban lévő tranzakciók lezárásával - írták. Ezek finanszírozására rekordértékű kötvényt bocsátottak ki a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramjában. A cég leányvállalatai már most jelentős mértékben járulnak hozzá a vállalati eredményekhez - fogalmaztak. A következő időszak legfontosabb céljai közül kiemelték a megszerzett cégek gyors integrációját, valamint a pozíciók erősítését az infokommunikációs piacon. A stratégiai területnek tekintett telekommunikációtól és távközléstől szintén a nagyobb árbevételt remélik, a Rheinmetall AG-vel kiépített együttműködés ugyancsak hozzájárulhat a növekedési stratégiájához. A német védelmi- és járműipari vállalat márciusban válhat a 4iG legnagyobb nemzetközi befektetőjévé, miután részvényvásárlással és tőkeemeléssel 25,1 százalékos tulajdonrészhez jut - tették hozzá. A 4iG Nyrt. a BÉT prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei a hétfői záráskor 774 forinton zártak, árfolyamuk egy éven belül 588 és 1134 forint között változott.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!