mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Lakner Bertold
Lakner Bertold
neo
kreatívigazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mi a sneakerek sikerének titka? (x)
2022-03-21 10:39 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Manapság már senkinek sem kell bemutatni, hogy milyen előnyei is vannak a sneakereknek.

Ezek a kényelmes cipők nemcsak amiatt számítanak jó választásnak, mert akár egész nap komfortosan érezhetjük benne magunkat, hanem azért is, mert rengeteg színben kaphatóak. A kezdetben kosaras változatoknak készült típusok ma már szinte minden fiatal kollekciójában megtalálhatóak. Hogy miért? Mert egyszerűen lenyűgözőek!

Az első sneakerek a piacon

Az első hasonló sportcipőket még az 1980-as években kezdték el gyártani szélesebb körben. Kezdetben még inkább a sportolók voltak azok, akik viselték őket, azonban egy idő után az átlag fiatalok is rájöttek arra, mekkora találmány a sneaker.

A Nike Air Jordan-je 1984-ben került a boltok polcaira, amikor a cég Michael Jordan kosarassal szerződést kötött. Később, a 2000-es években jelent meg a ma már szintén alapmodellnek számító Air Jordan 1 Mid, ami voltaképp egy sokkal könnyebben elérhető verziója volt a High sneakernek, de népszerűségben és keresettségben mára a középmagas szárú Jordan is felzárkózott a magas szárú változathoz.

Mit tudnak a középmagas szárú Air Jordan Mid-ek?

A hazánkban a True to Sole webáruházban kapható Air Jordan 1 Mid-eket az OG inspirálta, de megvannak a saját stílusjegyeik is. A High típusoktól egyszerűen meg lehet különböztetni őket fűzőlyukak megszámolásával, hiszen míg a Mid-eken 8, addig a High változatokon 9 pár ilyen lyuk található. Általános jellemzőjük továbbá a Nike pipa, illetve a nyelven helyet kapott Jumpman logó és az Air felirat.

Mit történt 2020 után az Air Jordan 1-gyel?

Míg a '80-as és a '90-es években a fiatalok szinte azonnal megrohamozták a boltokat, hogy elsőként szerezhessék be az újdonságokat, addig a kiadása után az Air Jordan 1 Mid nem lett rögtön siker. Nagy valószínűséggel azért történt így, mert Michael Jordan sosem viselte ezt a pályán, így kevésbé ismerték meg a rajongók. Később azonban a hölgyek előszeretettel vásárolták ezt a modellt, ugyanis nagyon megtetszett nekik ez a sziluett. Ahogy pedig nőtt a kereslet irántuk, a márka úgy kezdett el egyre több és több színállással előrukkolni ebből a közepes szárú változatból is.

Ezeknek a sneakereknek az a nagy előnye, hogy tulajdonképpen bármivel viselhetőek. Akár farmerhez, akár szoknyához hordaná az ember, mindenféle outfithez remekül passzol. Egy Mid verzióval semmiképpen nem lőhetünk mellé még egy jogger esetében sem, hiszen létezik belőle klasszikus fekete-fehér változat is. Aki azonban a letisztultabb sneakereket keresi, annak az Air Jordan 1 Mid Carbon Fiber All-Star lesz a megfelelő választás.

Hol szerezhető be Air Jordan 1 Mid?

Mivel sajnos rengeteg hamisítvánnyal találkozni, így márkás sneakert kizárólag megbízható üzletből érdemes beszerezni. A True to Sole webshopjában eredeti sportcipőket találni, amelyeket a budapesti boltban akár fel is lehet próbálni. Minden darab bevizsgálásra került (ezt nevezik sneakeres körökben "legit check"-nek), így garantáltan eredetit szerezhetünk be tőlük. Már csak el kell dönteni, milyen színállásra vágyunk, melyik az, amelyik kedvenc szettünkhöz passzolhat.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!