mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Hauk Zoltán
Hauk Zoltán
HEROE
elnök


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Ezt a 4 dolgot érdemes tudni a gamer székről (x)
2022-03-21 14:24 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A gamer székek is forgószékek, de több dologban is eltérnek a hagyományos irodai székektől.

Más a kinézetük, több extrával vannak felszerelve és a háttámlájuk 180 fokban dönthető. Mi mindent tudnak vajon ezek a speciális székek?

1. A gamer székek kinézete

Az első és legszembetűnőbb dolog, ha összehasonlítunk egy irodai forgószéket egy gamer székkel, az a kinézetük közti különbség. Míg az irodai munkára tervezett székek visszafogottabbak, színük is lehet a bútorokhoz illő, addig a gamer székek dizájnosabbak, így modernebbnek látszanak. Ez nem véletlen, ugyanis az első ilyen székeket a Need For Speed autóversenyzős játékhoz tervezték, ezért hasonlít minden gamer szék egy versenyautó ülésére.

A fekete szín igen impozánsan mutat, de gyakran egy-egy élénkebb csík, minta is egyedivé teszi a játékosok ülőalkalmatosságát. Az irodákban az ilyen kivitel túl merésznek tűnhet, ám itt helye van.

Hogy mennyire extravagáns egy ilyen gamer szék, látható, ha szétnézünk az Office Plaza irodai székei között. Itt többféle gyártó termékével találkozunk, és mindegyik a gamerek által elvárt minőséget képviselik.

2. Extrákkal felszerelve

Az egyszerűbb forgószéket főleg az irodákban dolgozók használják, és ezeket is úgy tervezték, hogy segítsék a munkavégzést. Ám a gamer székeket kifejezetten játékokhoz alkották, így számos extrával rendelkeznek.

Az egyik ilyen például az állítható deréktámasz. Annak, aki több órán át ül a széken és folyamatosan koncentrál, nagy könnyebbséget jelent ez a funkció.

Nem beszélve a beépített lábtartóról, mely szintén azt a célt szolgálja, hogy a játékos teste minél kevesebb terhelésnek legyen kitéve, izmai ne legyenek merevek, háta ne fájduljon meg. Ha minden jól van beállítva, akkor akár órákon keresztül is folyhat a küzdelem, nem zavarja semmi a játékot!

3. Magas, 180 fokban hátradönthető háttámla

Amitől még igen különlegesek a gamer székek, az a magas háttámla. Az irodai forgószékek háttámlája lehet alacsony vagy közepes is, a gamer székeké sosem. Ennek az az oka, hogy a játékosok háta mindig a megfelelő módon legyen megtámasztva, és nekik a fejtámlára is szükségük van. A szünetekben jólesik ugyanis megpihenni egy kicsit, ellazulni.

Sőt, a gamer székek háttámlája gyakran 180 fokban is hátradönthető, hogy akár egy pár perces szundizással erőre kapjanak a játékosok.

4. Az elmaradhatatlan karfa

A gamer székek mindegyikén található karfa is, melyen az alkarjukat támaszthatják alá a játékosok. Ezzel is a számítógépes játékok első helyéért vívott harcot segítik a tervezők.

Az ilyen székek esetében beszélhetünk 3D vagy 4D karfáról. Az előbbi háromirányú mozgást tesz lehetővé: előre, hátra mozgatható a szerkezet, illetve le is dönthető, ha nincs rá szükség.

A 4D karfa ennél is többet tud: itt oldalirányban is el lehet mozdítani a támasztékot, mindez a csuklót is kíméli, és még nagyobb esélyt ad a győzelemre.

A vérbeli játékosok mindezekért a kényelmi funkciókért választanak maguknak gamer széket.További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!