mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Gáll Zsolt
Insomnia Middle East WLL
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Állandó változásban, avagy mi mindent tudhatunk a 4 hónapos babáról? (x)
2022-03-23 10:43 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A gyerekek nagyon gyorsan nőnek, gyorsan változnak és fejlődnek, de egyetlen időszak sem olyan mozgalmas, mint az első néhány év. Ezek közül is az első évben történik minden a leggyorsabban.

Alighogy megszoknánk egy menetrendet, máris újra borul az egész. Akkor nem is érdemes erre energiát szánni?

A napirend jelentősége

A napirend keretként jelentkezik az életvitelben, ezzel együtt pedig biztonságot és kiszámíthatóságot jelent a kicsik számára. Hogyan alakítsunk napirendet a folyton változó igények között? Nagyon fontos, hogy nem percre pontos ütemtervet kell készíteni.

Az órához való extrém ragaszkodás helyett érdemes inkább a tevékenységek mentén megszervezni az életet. Alvás, ébredés, evés, játék - ezek a tevékenységek váltakoznak többször, az éjszakai hosszabb alvás elé pedig bekerülhet a fürdés. Ha ezek szép ritmusban követik egymást, akkor biztosan kiegyensúlyozott életvitelt tarthatunk fent, mind a baba, mind a mama számára.

Miben más a 4 hónapos pici napirendje?

A válasz elég egyszerű, hiszen a legnagyobb változás az, hogy kevesebbet fog aludni, csökken az alvásigénye, és egyre többet tud majd ébren, aktívan maradni. Ez egyben azt is jelenti, hogy megváltoznak a lehetőségek is.

Már nem arra kell számítanod, hogy a programok nagy részét átalussza. Egyre mélyebbé válik a kapcsolatotok azáltal, hogy még aktívabb résztvevővé válik a pici a mindennapoknak. Akár már 1,5 - 2 órás ébrenléti szakaszokkal is számolhatsz, s ha sikerül jól szervezni a nappalokat, előfordulhat, hogy - a szerencsésebb tábort erősítve - kevés ébredéssel, esetleg nulla ébredéssel sikerülnek az éjszakák. Az éjjeli alvásigény ekkor átlagosan 11-12 óra.

Abban az esetben, ha nem vagy ilyen szerencsés, érdemes kipróbálnotok a babafészket, amely nagyon sok anya és baba életét segített már kipihentebbé varázsolni.

Hogyan szervezheted megfelelően a nappalokat?

Nagyon fontos, hogy megtaláld az egyensúlyt, s maradjon elég tere és lehetősége a kicsinek a mozgásra, a játékra és a levegőzésre is, természetesen az alvás és evés mellett. Szóval ekkor már érdemes átgondolni, hogy milyen játékokat érdemes beszerezni.

A Bubbaland.hu babajátékai között meg fogjátok találni azokat a darabokat, amelyek már jól lekötik a kicsi figyelmét, de egyáltalán nem veszélyesek rá nézve, így például nem okoz problémát, ha a szájukkal is szeretnék alaposan megvizsgálni.

A mozgás szempontjából nagyon hasznos lehet ebben az időszakban már egy játékszőnyeg, de arra mindenféleképpen ügyelni kell, hogy olyan helyen kell elhelyezni, ahonnan véletlenül sem eshet le a baba.

Ez az a kor, amikor már váratlanul is előfordulnak igen komoly mutatványok, így szó szerint pillanatok alatt megtörténhet a baj. Ezért érdemes beszerezni egy habtapit vagy egy nem túl puha szőnyeget, amely megvédi a picit a talaj hűvösétől, viszont nem lehet róla leesve sérüléseket szerezni, és elég kemény felületet biztosít a mozgás szabad gyakorlásához is.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!