mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Erdei Tamás
Dr. Erdei Tamás
Metropol
főszerkesztő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Kicsi a bors, de erős? Okostelefon a javából! (x)
2022-04-14 09:06 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A trendek azt mutatják, hogy az okostelefon kijelzők mérete egyre nő. Ez épp ellenkezik azzal, mint amit korábban mutatott ez a terület.

Persze akkor még nem érintőképernyők voltak, és azok felbontása sem volt az igazi.

Ma viszont már mindennapos, hogy egy-egy videót, sorozatot, sőt, olykor akár filmet is az okostelefonunkon nézünk meg. Emellett érintőképernyőink is vannak, szóval nem árt, ha kicsit nagyobb a felület. Ez a megalománia azonban olykor már a kényelem rovására megy. Épp ezért vannak olyan gyártók, akik kisebb kijelzős típusokkal is előrukkoltak. Nagy sikerrel!

Miért jó a kisebb okostelefon az érintőképernyők korában?

A trendek szerint folyamatosan nő a képernyők átlagos mérete. Ennek persze megvannak az okai, mint azt már fentebb is említettük. Azonban van egy árnyoldala is: nem minden esetben jó egy hatalmas kijelző. Sokan ugyanis inkább hátránynak érzik, mintsem előnynek.

Ennek a fő oka az, hogy nem férnek el a hatalmas telefonok a kezünkben. Ez elég kényelmetlenné (vagy épp lehetetlenné) tudja tenni az egykezes használatukat. Tehát ez az egyik fő oka annak, hogy sokan szeretik a kisebb okostelefonokat.

Az Apple is felismerte ezt a régi/új igényt

Ezt a vásárlói igényt már a legnagyobb gyártók is felismerték, így például az Apple is. Ők immár két éve érkeznek az új generációs modellek kisméretű változatával, így legutóbb a kiváló Apple iPhone 13 Minivel álltak elő, amit a CoolMobile.hu-nál meg is vásárolhatsz.

Hogy miért jó ez nekik? Azért, mert valós vásárlói igényeket elégítenek ki. Aki pár éve szeretett volna egy kisebb okostelefont vásárolni az Apple-től, nem tudott. Ugyanis csak olyanok voltak, melyek nagyobb kijelzővel érkeztek. Vagy még kisebbel (SE), de gyengébb hardverrel.

Aki tehát szeretné élvezni az új szériák előnyeinek nagy részét, de nem akar hatalmas kijelzőt, annak tökéletes választás a Mini. Így ez a vásárlói csoport is maximálisan elégedettnek érezheti magát, és egyben kellően menőnek is, amit az iPhone varázsa biztosít.

Kicsi a bors, de erős, és ez az iPhone 13 Mini-re is igaz

A jelenleg kapható csúcskategória az Apple-nél a 13-as széria. Annak legkisebb méretekkel rendelkező darabja a Mini nevet kapta, ahogy a 12-es széria esetében is. Egy jóval kisebb telefonról van szó, mint a csúcsok csúcsának számító 13 Pro Max, ugyanakkor szinte mindent megkapott, amit a nagytestvérei is.

A kijelzője kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. Egy 800 nites (HDR tartalomnál ez 1200 nit) fényerőre képes Super Retina XDR OLED kijelzőről van szó. Tökéletes színpontosság, tűéles kép és széles színtartomány jellemzi.

A váza a legújabb Apple telefon chipet, az A15-ös Bionic-ot rejti, mely gondoskodik az akadásmentes, gyors működésről. De a benne található nagy akkumulátornak is jó hasznát vesszük. Akár 55 órányi hanglejátszásra vagy 17 órás videózásra is képes egyetlen feltöltéssel.

Ha fotók és videók készítéséről van szó, akkor is profi minőséget kapsz! Lenyűgöző képeket produkál, és az Apple-nél már legendássá vált kiváló éjszakai fotók is készülhetnek majd vele.

Mindez alátámasztja azt a kijelentésünket, hogy kicsi a bors, de erős! Ez esetben kiváltképp.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!