mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Berényi Konrád
Berényi Konrád
Onlinemarketing.hu Kft.
vezető tanácsadó


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Cserejavítás lépésről lépésre (x)
2022-04-14 11:33 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A cserejavítás még viszonylag új fogalom Magyarországon. A szokásos javítási idők, megrendelések és árajánlatkérések hosszú átfutási idejét rövidíti le ez az új szolgáltatás.

Ebben a bejegyzésben megmutatjuk, hogyan lehet ezt a szolgáltatást igénybe venni, mire kell odafigyelni.

Miért gyorsabb és költséghatékonyabb a cserejavítás, mint a hagyományos szerviz?

Nos, ha egy gép meghibásodik, akkor hagyományos esetben a szervizben beazonosítják a meghibásodott hajtás-vezérlés elemet vagy elemeket. Ezt követően kiszerelik őket. A következő lépés az, hogy fel kell kutatni egy szervizpartnert, el kell hozzá juttatni a hibás egységet. Ajánlatot kell kérni, meg kell rendelni, majd jöhet a javítás, a visszaszállítás és a beépítés zárólépésként.

A cserejavítás vagy angolul exchange szerviz szolgáltatás esetében e sok lépés háromra redukálódik mindössze. A hibás egység beazonosítása természetesen nem kihagyható, ám ezt követően mindössze a cserejavítás megrendelésére, majd a megrendelést követően a működőképes egység beépítésére van szükség. A régi, nem működő egységet öt munkanapon belül vissza kell küldeni a hibajelenséget mellékelve. Ez utóbbi teendőt azonban már akkor is el lehet végezni, amikor a meghibásodott gép már üzemel.

Mivel nem kell árajánlatra várni, hiszen a szolgáltatás ára fix, továbbá bevizsgálási költség sincsen, így jelentősen felgyorsul a folyamat a cserejavítás esetén a hagyományoshoz képest. Maga az exchange javítás azért tud ilyen hatékony lenni, mert az ipari elektronikai javítások szakértői végzik a javítást.

Kinek jó ez a szolgáltatás?

Kisvállalatok számára ideális lehet a cserejavítás. Ha csak egy gépe van egy cégnek és az meghibásodik, akkor érthető, hogy milyen fontos, hogy sürgősen vissza tudjon állni a termelésbe.

Nemcsak kisvállalkozások, hanem multinacionális vállalatok is igénybe szokták venni az exchange szervizt, mivel e konstrukció esetében nem kell raktárkészletet felhalmozni, így rengeteg pénzt meg lehet megtakarítani. Továbbá nem kell a raktárkészlet nyilvántartásával sem bajlódni, továbbá szervizeket sem szükséges keresgélni.

Mi kell a cserejavításhoz?

Hazánkban a COWARE nyújt exchange szerviz szolgáltatást, így az ő példájukon keresztül mutatjuk be, hogy mire van szükség ahhoz, hogy valaki igénybe tudja ezt venni. Ahhoz, hogy tudjanak küldeni egy felújított cseredarabot, szükség van a pontos cikkszámra. Ennek megadását követően ellenőrzik a raktárkészletüket, majd a visszaigazolás után el is küldik azt.

A fent említett módon a hibás egységet is el kell küldeni, egy űrlapon kifejtve a hibajelenséget. Erre öt munkanap áll rendelkezésre a megrendeléstől számítva. A visszaküldött terméknek minden olyan alkotóelemmel rendelkeznie kell, ami a működéséhez kell, így a burkolati elemeket is el kell csomagolni.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!