mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kántor Kata
Kántor Kata
GfK Hungária Kft.
média szektormenedzser


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Szeretnél vadászgörényt? Ismerd meg leendő kedvencedet, mielőtt hazavinnéd! (x)
2022-04-19 10:43 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A felelős állattartást nem lehet elég sokszor hangsúlyozni.

Akármilyen állatról is legyen szó, nem állíthatjuk be egyszerűen a sarokba, ha már meguntuk, ahogy az sem mindegy, hogy fajtájának megfelelően gondoskodunk-e róla!

A vadászgörény igazán különleges és imádnivaló társunk lehet, de mielőtt hanyatt-homlok rohannánk, hogy vegyünk egyet, inkább ismerkedjünk meg alaposan vele, hogy biztosak lehessünk abban, hogy együtt is ideális párost fogunk alkotni!

Ennivalóan imádnivalóak

Habár valóban kifejezetten megnyerő külsővel rendelkeznek, nem árt figyelembe vennünk azt a tényt, hogy egy vadászgörénnyel hozzávetőlegesen 8-10 évre fogadunk otthonunkba egy új lakótársat! Karcsú testfelépítés, rövid, ugyanakkor erős végtagok jellemzik őket, farkuk pedig hosszú, a maximum hossz 19 cm. Szőrzetük sokféle lehet.

Ahogy a legtöbb állatfaj esetében igaz, a vadászgörény hímek nagyobbak, mint a nőstények, mind súlyra, mind méretre. A maximális értékek hímeknél a 60 cm és az 1900 g, míg nőstényeknél a 40 cm és az 1000 g. Ezekkel is érdemes tisztában lenni még választás előtt.

Mivel táplálhatjuk a vadászgörényt?

Ez az állat ragadozó, ezért alapvetően húsféléket kell kínálnunk neki, s kiemelten fontos az is, hogy legalább 30%-nyi fehérje szerepeljen az étrendjében! A Petissimo vadászgörények számára javasolt ételeivel biztosak lehetünk abban, hogy ha ezt adjuk neki, kedvencünk minden szükséges tápanyagot megkap, amelyre szüksége van a kiegyensúlyozott és egészséges élethez, ráadásul ideális tápanyagprofilt is létrehozhatunk velük.

Ha önmagában csak friss hússal etetnénk vadászgörényünket, akkor különféle hiányállapotokat okoznánk neki. Ezért ha a friss ételekkel történő etetéshez ragaszkodunk, akkor is figyeljünk oda a megfelelő kiegészítésekre, például saláta, uborka, paprika és más ételek hozzáadásával.

Nagyon fontos, hogy mindig elegendő mennyiségű és friss vízről gondoskodjunk számára, amikor szabadon szaladgál a lakásban, akkor több helyre is kihelyezhetjük a vizestálakat, hogy bármikor olthassa szomját.

Hogyan kell gondoskodni róla?

A vadászgörény vagy a lakásban él a gazdájával ketrecben vagy kint a kertben, egy tágas kifutóban. Igen magas mozgásigénnyel rendelkezik, ennek megfelelően napi minimum 3 órányi futtatási idővel kell számolni, amit mindenképpen újdonsült kedvencükkel való foglalkozásra kell szánnunk.

Vajon hogyan sétáltathatunk egy ilyen mozgékony kisállatot anélkül, hogy egy pillanat alatt meglépne mellőlünk? A titok itt is a pórázban rejlik, természetesen kifejezetten a vadászgörény számára készült eszközök használata javasolt.

Nagyon fontos, hogy a vadászgörény csak részben nevelhető, és ha folyton lustálkodó, heverésző, csendes kedvencet szeretnénk, akkor inkább másfajta kisállatban érdemes gondolkodnunk.

A másik nagyon fontos szempont, hogy nem szabad társ nélkül tartani! Ez tehát azt jelenti, hogy ha igazán szeretjük és a legjobbat kívánjuk neki, akkor bizony legalább egy fajtársával együtt fogadjuk be az életünkbe.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!