mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Illisz László
Dr. Illisz László
Heti Válasz
felelős szerkesztő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Az amerikai zárak bűvöletében (x)
2022-04-20 09:08 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Nagyon sokféle nyílászáró vásárolható már manapság, de gyakran elfeledkezünk a kilincsek és zárak jelentőségéről, pedig ezeket kicserélve is egészen új megjelenést kölcsönözhetünk a meglévő ajtóinknak is.

Lakásfelújítás okosan!

Tavasszal minden arról szól, hogy megújulunk. Felfrissítjük a ruhatárunkat, elővesszük a színesebb darabokat, búcsúzkodunk a szürke és hideg téli napoktól. Habár ilyenkor egyre többet vagyunk kint a szabadban, a természetben, azért a lakásunkat is igyekszünk megújítani.

Általában ilyenkorra ütemezzük be a tavaszi nagytakarítást, de sokan vagyunk úgy is, hogy kicsit meg is szeretnénk újítani a belső teret. Erre sokféle módunk, lehetőségünk van, kezdve azzal, hogy lecseréljük az textileket, például a párnákat vagy azok huzatait, a terítőket, a plédeket vagy a függönyöket. A tél illatait árasztó mécseseket virágokra cserélhetjük, s számtalan más apróság segítségével becsempészhetjük otthonunkba a tavaszt.

Előfordulhat az is, hogy valami komolyabb változtatásra vágyunk, de nem áll módunkban túl nagy költségekbe verni magunkat vagy nem is szeretjük feleslegesen kiszórni a pénzt az ablakon. Ilyenkor beruházhatunk egy tisztasági festésbe, sőt, még a beltéri ajtókat is megújíthatjuk egy kis festék és egy szép új zár segítségével.

Az amerikai zárral új hangulat varázsolható

Amikor elkezdünk kilincseket, illetve zárakat keresgélni, szembesülni fogunk azzal, hogy nem a legegyszerűbb feladat jó döntést hozni. Ha szeretjük a filmeket, és megvan a tipikus amerikai gömb alakú kilincs, amire szorosan ráfonódik a kéz, miközben a hősnő rémülten a háta mögé les, akkor tudjuk, hogy hogyan néz ki az amerikai zár, más néven gömbzár.

Az a legjobb benne, hogy nagyon sokféle stílusú enteriőrhöz jól passzol, miközben nagyon szép és praktikus is. A zar-zarbetet.hu gömbzár kínálatában réz és szatén kivitellel is találkozhatunk. Mindegyik nagyon gyönyörű, így egyáltalán nem könnyű a döntés, hogy melyiket válasszuk. Emellett azt is el kell döntenünk, hogy kulcsos vagy kulcs nélküli változatot szeretnénk.

A kulcs nélküli amerikai zárak is zárhatóak az egyik oldalról, míg a másik oldalon vészkulcslyuk került kialakításra, ennek köszönhetően nem fordulhat elő, hogy nem tudunk bejutni a helyiségbe, ha bent valaki véletlenül rosszul lett, de magára zárta az ajtót.

Alapvetően WC zárként is emlegetni szokták ezt a modellt, de természetesen hálószoba ajtajára, illetve gyakorlatilag bármelyik helyiség esetén felszerelhető.

Hozzunk megfontolt döntést!

Mielőtt úgy döntenénk, hogy lecseréljük az otthonunkban található zárakat ilyenre, ellenőrizzük, hogy az eltérő zárkialakítás meg fog-e felelni, illetve a korábbi megoldás okozta lyukak és rések biztosan esztétikusan eltüntethetőek-e!

Amennyiben igen, akkor vágjunk bele bátran a cserébe! Ha nem, akkor se csüggedjünk, hiszen még rengetegféle kilincs és zár közül válogathatunk!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!