mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Klenovszki János
Klenovszki János
NRC Kft.
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Honnan tudhatod, hogy a mobilod csatlakozóját cserélni kell? (x)
2022-04-20 10:17 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A mobiltelefonok töltőcsatlakozójának cseréje mindennapos dolog a szervizekben, hiszen ez az egyik legtöbbet használt alkatrésze a készüléknek.

Sokunk számára a telefonunk ma már mindennapi életünk szerves részét képezi - a kapcsolattartástól a bankolásig mindenre használjuk, ezért különösen frusztráló, amikor elromlik.

Az akkumulátor élettartamával és a töltéssel kapcsolatos problémák különösen problémásak lehetnek. Ha telefonod nem töltődik úgy, ahogyan kellene, előfordulhat, hogy a töltőport vagy a töltő hibája áll fenn. Honnan tudod, melyikkel van a baj, illetve hogyan javíthatod?

A csatlakozó sérülései

A telefon használata során az akkumulátor néhány naponta még egy új készülék használata esetén is lemerül, ilyenkor tölteni szükséges. Ha azonban nem veszi fel a töltést, ne ess pánikba, próbáld ki a következő módszereket!

Amennyiben a töltőkábel és az adapter más kompatibilis készülékkel működik, biztos lehetsz benne, hogy a telefonod portja, esetleg maga a készülék a hibás. A töltőport sérülései többfélék lehetnek:
 
  • Meglazult a csatlakozó: A telefon csak bizonyos szögben tölthető, ami hosszú távon károkat okozhat a készülékben, ezért ne használd így!
  • Törött csapok vannak a töltőcsatlakozóban: Ez esetleg szabad szemmel is látható, de valószínűleg csak a szervizben tudják megállapítani.
  • A csatlakozó eltömődött: Zseblámpával belevilágítva meggyőződhetsz róla. Legjobb, ha sűrített levegővel távolítod el a szennyeződést, de egy használaton kívüli fogkefe is megteszi.
  • Kapcsold ki, majd be a készüléket, hiszen lehet, hogy egy szoftverhiba okozta, hogy nem töltött!


Ha még ennyire sem szeretnél belemélyedni az okok kiderítésébe, vidd be készülékedet a GSM Pont mobil szervizébe, ahol több, mint 10 éves tapasztalattal állnak rendelkezésedre számtalan probléma megoldásában!

Mi okozhat még töltési hibát?

Más okai is lehetnek, amennyiben nem a csatlakozó hibája eredményezi a töltési problémát. A sérült USB-töltőkábel az egyik leggyakoribb, mivel a legtöbb kábel nem megerősített vezetékkel rendelkezik, és a sok hurcolástól, összetekeréstől megtörik. Ennek kipróbálása a legegyszerűbb.

Amennyiben a kábel működik, lehetséges, hogy az USB-hez csatlakoztatandó adapterrel van probléma. Idővel a portok is meglazulhatnak. Amennyiben nem az eredeti töltőkábelt használod töltésére, a töltők eltérő névleges amper értékei is okozhatják a töltési elégtelenséget.

Régebbi telefonok esetén töltési hibát az akkumulátor öregedése is okozhat, ugyanis még a legmodernebb akkumulátoroknak is véges a teljes töltési képessége.

Amikor a töltőcsatlakozó csere a megoldás

Bár az interneten számtalan házi útmutató érhető el, magad és a telefonod érdekében ne bízz ezekben! Ha a fentiek átnézése után sem töltődik a mobilod, és azt gyanítod, hogy a töltőport sérült vagy elromlott, a legjobb, ha szakemberrel nézeted meg, cserélteted ki, így elkerülheted, hogy a házilagos javítással, hibakereséssel további károkat okozz a készülékben.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!