mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Sályi Réka
Geometry Global ügynökségi cégcsoport
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Paleolit táplálkozás – Te próbáltad már? (x)
2022-05-11 11:05 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Elsődlegesen fontosnak tartom tisztázni, mit is jelent pontosan a paleolit táplálkozás.

Számos tévhit van ezzel kapcsolatosan a köztudatban, ezáltal sok ember el is zárkózik a témától. Pedig higgyétek el, az egészségetek érdekében érdemes lenne tanulmányozni és kipróbálni ezt az étkezési formát.

Mi valójában a paleolit táplálkozás?

Alapját lényegében olyan, a természetben előforduló zöldségek, gyümölcsök, olajos magvak, sovány húsok, tengeri halak és más tengeri állatok képezik, amelyeket elődeink a gyűjtögető-vadászó életmód során fogyasztottak.

Gondoljunk csak bele!

Abban a korszakban az emberek napközben folyamatos mozgásban voltak. Minden egyes falatért meg kellett dolgozniuk. Legyen az vadászat, halászat vagy nők esetén a gyűjtögetés, mindegyik komoly fizikai megterhelést jelentett a szervezet számára, hiszen mindenhova gyalog közlekedtek, és nem állt rendelkezésükre semmilyen szerszám, gép vagy egyéb segédeszköz, hogy a napi betevő falatot megszerezzék és feldolgozzák.

Mégis mindenre volt energiájuk!

Nem csoda! Hiszen ezek a természetes élelmiszerforrások rendkívül gazdagok vitaminokban, ásványi anyagokban, élelmi rostokban, fehérjékben, egyszeresen telítetlen zsírsavakban és Omega-3-ban is. Nem ettek ipari hulladékot és feldolgozott élelmiszereket. Nem szórták meg cukorral az ételeket, nem kentek a zöldségekre transzzsírokat, és nem sütötték a húst finomított növényi olajokban. Mégis szervezetük hozzájutott minden fontos tápanyaghoz, hogy megfelelő fizikumúak és egészséges, szikár testalkatúak legyenek.

Az egészség emberi alapjog

Ma az elhízás népbetegség. Az élelmiszergyártók nem veszik figyelembe az emberi alapjogokat. A helytelen táplálkozás által rengeteg olyan, nagyüzemileg előállított anyagokat viszünk be a szervezetünkbe, melyeket a gyomor és a bélrendszer nem képes feldolgozni, a szervezetből nem képesek kiürülni, így elraktározódnak a szövetekben, felhalmozódnak a vérben, súlyos, olykor visszafordíthatatlan betegségeket okozva.

A döntés a Te kezedben van!

Jogod van egészségesnek lenni! Jogod van megválasztani, hogy mit vásárolsz és fogyasztasz el! Ha tanácstalan lennél és elvesznél az információk rengetegében, a PaleoCentrum csapatára rábízhatod magad! De egyet sose felejts el! A Te választásod, a Te egészséged!

Bármilyen ma divatos diétát vagy étrendet megfigyelsz, mindegyik alapja szinte megegyezik az emberiség kezdete óta létező paleolit táplálkozási formával (leszámítva egy-két teljesen drasztikus irányzatot). Vedd észre, hogy minden étkezési tanácsadó és diéta-divatirányzat feltaláló - még ha nem is ismeri be - erre alapozza a kialakított, új felfedezésnek számító étrendjét.
Tegyél az egészségedért! Számíts magadnak! Válaszd a megbízható forrásból származó, ellenőrzött, természetes élelmiszereket! S hogy mit veszíthetsz ezzel a döntéseddel? A modern betegségeket és a súlyfelesleget.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!