mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Szántó Gábor
Szántó Gábor
DDB Reklámügynökség
Head of Innovation and Digital


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hogyan tudunk 2022-ben Ethereumot bányászni? (x)
2022-05-27 09:59 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Bár már évek óta dolgoznak rajta, a fejlesztők azt állítják, hogy a leggyakrabban használt blokklánc, az Ethereum 2022-re tervezett frissítése minden eddiginél közelebb áll a megvalósuláshoz.

Ha pedig tető alá hozzák, jelentős változást hoz magával a bányászok számára.

Nagy változás küszöbén

Az Ethereum jelentős változáson megy keresztül, ez pedig végül elavulttá teheti a blokklánc kriptográfiai bányászatát. Ezt a változást nevezik Merge-nek, vagyis összeolvadásnak. Az időpontról nem lehet biztosat tudni, de sokan arra számítanak, hogy még idén, az év második felében megtörténik. Ha téged is érdekelnek a kriptopiac változásai, látogasd meg a Tradensea oldalát!

Egyes Ethereum-fejlesztők és mások a teljes kriptográfiai térben ezzel kapcsolatban amiatt aggódnak, hogy nem mindenki tud a hatalmas átalakításról, és egyesek még mindig többezer dollár értékű bányászati felszerelést vásárolnak, hogy egy hamarosan elavult stratégiába fektessenek be.

Mi is pontosan az összeolvadás?

Az összeolvadás valójában azt a szándékot takarja, hogy az Ethereum áttérjen a proof of work (munkabizonyíték, pow) modelljéről a proof of stake-ére (pos).

Az Ethereum jelenleg a pow-ra támaszkodik, amelyben a bányászoknak összetett, matematikai műveleteket kell megoldaniuk a blokkláncon történő pénzügyi tranzakciók érvényesítéséhez. Ez a folyamat hatalmas számítógépes teljesítményt igényel, és gyakran kritizálják környezeti hatása miatt.

Ezzel szemben a pos értelmében a felhasználók a tranzakciókat aszerint tudják érvényesíteni, hogy hány érmével rendelkeznek. Ha valaki több érmét köt le azért, hogy stake-elhessen, a többi felhasználó nagyobb valószínűséggel választja ki őt a tranzakciók érvényesítésére a hálózaton, és így annál több jutalmat, vagyis érmét kap.

Jelenleg az Ethereumban párhuzamosan fut a két modell, bár most csak a pow lánc dolgozza fel a felhasználók tranzakcióit. Amint az összeolvadás befejeződött, az Ethereum teljes mértékben átáll a pos láncra, amelyet Beacon láncnak is neveznek.

Ez azonban teljesen megszüntetné a bányászatot.

Késlekedés

Az összeolvadás úgymond évek óta küszöbön áll, ezért sokan kételkednek abban, hogy hamarosan valóban megtörténik. Ezek a kétségek oda vezettek, hogy az emberek lemondtak róla, és folytatják az Ethereum bányászatához szükséges felszerelések vásárlását.

Egy ilyen felszerelés általában többezer dollárra rúg - beleértve bizonyos számítógépeket, grafikus kártyákat és egyéb eszközöket. A bányászok sokat költenek ezekre hosszútávú befektetésként, abban a reményben, hogy ez folyamatos bevételt hoz a számukra.

Nos, lehet, hogy az elmúlt néhány év igazolta ezt a felfogást, de a fenyegetően közelgő összeolvadás ennek a végét jelenti. És mivel senki sem tudja, pontosan mikor fog megtörténni az összeolvadás, most abszolút elpazarolt befektetés lehet ilyen berendezést vásárolni. Így ezt jelenleg nem javasoljuk neked sem.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!