mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Deák Gábor
Deák Gábor
Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.
marketing és kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hogyan tudunk 2022-ben Ethereumot bányászni? (x)
2022-05-27 09:59 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Bár már évek óta dolgoznak rajta, a fejlesztők azt állítják, hogy a leggyakrabban használt blokklánc, az Ethereum 2022-re tervezett frissítése minden eddiginél közelebb áll a megvalósuláshoz.

Ha pedig tető alá hozzák, jelentős változást hoz magával a bányászok számára.

Nagy változás küszöbén

Az Ethereum jelentős változáson megy keresztül, ez pedig végül elavulttá teheti a blokklánc kriptográfiai bányászatát. Ezt a változást nevezik Merge-nek, vagyis összeolvadásnak. Az időpontról nem lehet biztosat tudni, de sokan arra számítanak, hogy még idén, az év második felében megtörténik. Ha téged is érdekelnek a kriptopiac változásai, látogasd meg a Tradensea oldalát!

Egyes Ethereum-fejlesztők és mások a teljes kriptográfiai térben ezzel kapcsolatban amiatt aggódnak, hogy nem mindenki tud a hatalmas átalakításról, és egyesek még mindig többezer dollár értékű bányászati felszerelést vásárolnak, hogy egy hamarosan elavult stratégiába fektessenek be.

Mi is pontosan az összeolvadás?

Az összeolvadás valójában azt a szándékot takarja, hogy az Ethereum áttérjen a proof of work (munkabizonyíték, pow) modelljéről a proof of stake-ére (pos).

Az Ethereum jelenleg a pow-ra támaszkodik, amelyben a bányászoknak összetett, matematikai műveleteket kell megoldaniuk a blokkláncon történő pénzügyi tranzakciók érvényesítéséhez. Ez a folyamat hatalmas számítógépes teljesítményt igényel, és gyakran kritizálják környezeti hatása miatt.

Ezzel szemben a pos értelmében a felhasználók a tranzakciókat aszerint tudják érvényesíteni, hogy hány érmével rendelkeznek. Ha valaki több érmét köt le azért, hogy stake-elhessen, a többi felhasználó nagyobb valószínűséggel választja ki őt a tranzakciók érvényesítésére a hálózaton, és így annál több jutalmat, vagyis érmét kap.

Jelenleg az Ethereumban párhuzamosan fut a két modell, bár most csak a pow lánc dolgozza fel a felhasználók tranzakcióit. Amint az összeolvadás befejeződött, az Ethereum teljes mértékben átáll a pos láncra, amelyet Beacon láncnak is neveznek.

Ez azonban teljesen megszüntetné a bányászatot.

Késlekedés

Az összeolvadás úgymond évek óta küszöbön áll, ezért sokan kételkednek abban, hogy hamarosan valóban megtörténik. Ezek a kétségek oda vezettek, hogy az emberek lemondtak róla, és folytatják az Ethereum bányászatához szükséges felszerelések vásárlását.

Egy ilyen felszerelés általában többezer dollárra rúg - beleértve bizonyos számítógépeket, grafikus kártyákat és egyéb eszközöket. A bányászok sokat költenek ezekre hosszútávú befektetésként, abban a reményben, hogy ez folyamatos bevételt hoz a számukra.

Nos, lehet, hogy az elmúlt néhány év igazolta ezt a felfogást, de a fenyegetően közelgő összeolvadás ennek a végét jelenti. És mivel senki sem tudja, pontosan mikor fog megtörténni az összeolvadás, most abszolút elpazarolt befektetés lehet ilyen berendezést vásárolni. Így ezt jelenleg nem javasoljuk neked sem.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Coverage (COV)

Béta együttható

Exkluzív break

továbbiak  
Forrás: Nielsen Közönségmérés
2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!