mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kántor Kata
Kántor Kata
GfK Hungária Kft.
média szektormenedzser


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Függőágyban édes a pihenés a kertben (x)
2022-06-24 09:14 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Nyáron mindenki igyekszik minél több időt a szabadban tölteni, a nappali helyett a teraszon, kertben vagyunk sokat.

A kerti bútorok, kiegészítők komfortossá és kényelmessé varázsolják a kültéren eltöltött időt. Nincs is pihentetőbb, mint a teraszon elfogyasztott vasárnapi ebéd után a hűs fák árnyékában szundikálni a függőágyban. Ha még nincs függőágya a kertben, érdemes beszerezni egyet, mert rengeteg pozitív hatást gyakorol az egészségére.

Függőágyban ringatózva

Tudományosan alátámasztott tény, hogy egészséges a függőágyban való ringatózás a szabadban. Nemcsak a fizikai, hanem a szociális és kognitív képességeket is pozitívan befolyásolja. Már kisgyermekkortól ajánlott a hintázás, sőt a babákat is ajánlott hintáztatni, mert a ritmikus mozgásnak köszönhetően megnyugszanak. Ez az érzés a felnőttekre is ugyanúgy hat. A MÖBELIX függőágy és függőszék választéka minden igényt kielégít. Ha megtalálta a leginkább tetszőt és kertjébe illőt, akkor garantáltan a kedvenc helye lesz a nyáron.

A mindennapok feszültségeit segít oldani a lassú, ritmikus tempó. Tökéletes relaxáció függőágyban vagy függőszékben ringatózva zenét hallgatni vagy olvasni.

A hintázás jótékony hatásai

A hintázás pozitív hatással van a finommotorikus mozgásokra, az egyensúlyérzékre. A ringatózás a vesztibuláris rendszerre hat, amely a középfülben található, az idegrendszeri kapcsolatok révén pedig harmonizálja az idegrendszert és segíti az ellazulást. Orvosilag bizonyított, hogy csökkenti a stresszt, oldja a szorongást, feszültséget, és frissít mentálisan, lelkileg egyaránt.

A hintázó mozgás az agykérget stimulálja, valamint a két agyfélteke közötti kapcsolatot is elősegíti, ennek köszönhetően javul a koncentrációkészség és a hosszú távú memória. A hintázás során endorfin szabadul fel, a boldogsághormon pedig köztudottan stresszcsökkentő és immunrendszer-javító hatású. Ha még nincs függőágya, szerezze be mielőbb, és élvezze a pozitív hatásait.

A felnőttek hintái

A hintázás nem csupán a gyerekek kiváltsága. Az előnyös tulajdonságokat a felnőttek is épp úgy kihasználhatják, mint a gyerekek. De miben hintázzon a felnőtt? Szuper kényelmes függőszékek és függőágyak közül lehet már válogatni. Előnyük, hogy bárhol felállíthatók és kényelmes párnákkal kombinálva tökéletesen illeszkednek a kert, terasz többi bútorához. A kültéri függőágyak és székek mind UV- állóak és strapabíró anyagból készülnek.

A kert hiánya sem lehet akadálya a hintázásnak, mert akár az erkélyen vagy a nappaliban is elhelyezhetők. Egyes modelleket állvány tart, másokat pedig a plafonról kell lógatni. Felnőttek és gyerekek kedvenc bútordarabja lesz. Próbálja ki és meglátja, legszívesebben egész nap ringatózna benne. Ha rendszeresen hintázik, javul a közérzete, jókedvű lesz és kevésbé stresszes.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!