mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Így választhatod ki a tökéletes táblagépet (x)
2022-07-18 09:13 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A tökéletes táblagép kiválasztása talán nem is olyan könnyű feladat. Legalább is, ha azt nézzük, hogy jelenleg a piacon nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy 100.000 különböző típus van.

Ha figyelembe vesszük az egyes konfigurációkat is a típusokon belül, akkor biztos van ennyi.

Mivel egy igazi hibrid megoldásról van szó, tökéletes alternatívája lehet mind a laptopoknak, mind a telefonoknak. Az pedig, hogy ténylegesen melyiket fogod választani, az függ a használat módjától, és persze a költségvetésed mértékétől is.

Egy tökéletes táblagép csak neked!

Nagyon fontos tudnod, hogy mire fogod használni, ez fogja ugyanis leszűkíteni az esélyesek listáját. Sőt, ha ezt végiggondolod, még az is lehet, hogy rájössz, neked valójában egy használt dell laptop is tökéletes. Vagy még akár praktikusabb megoldás is, mint egy kis táblagép.

Ha valóban táblagépre van szükséged, akkor abból a legjobb az lesz, ami maximálisan kiszolgálja az igényeidet. Vannak olyan eszközök, melyek tökéletesen használhatóak akár irodai munkára is. De lehet, hogy neked inkább egy kisebb, filmnézésre alkalmas darabra van szükséged. De hogy kicsit konkrétabbak legyünk, nézzük meg a kiválasztás 3 fő kritériumát!

Operációs rendszer

Android, Windows vagy iOS rendszer? Te melyiket preferálod? Ha az iOS-t preferálod, akkor bár egy nagyon szép és stabil rendszert kapsz, de egyben drágát is. Ráadásul az AppStore-ban kevés ingyenes app van, a legtöbbért fizetni kell.

Az Androidos változatok számos méretben és kialakításban elérhetőek. Nagy előnyük a megfizethetőség és a rugalmasság. Google Play-ben pedig gyakorlatilag mindenre találsz ingyenes applikációt.

RAM

A RAM egy nagyon fontos része a táblagépeknek. Általában 1 GB-tól kezdődnek, és akár 6GB is lehet belőlük a készülékekben. A teljesítményüket nagyban befolyásolja ennek mennyisége. Minél több RAM van egy készülékben, annál gyorsabb lesz.

Ha munkára, kép- vagy videószerkesztésre, esetleg játékra szánjuk a gépet, akkor a lehető legtöbb RAM-ot célozzuk meg!

A képernyő mérete

Körülbelül 7-13 hüvelyk között mozognak a kijelzők méretei egy tablet esetén. Ha filmnézésre kívánjuk használni, akkor egyértelmű, hogy a nagyobbat kell válasszuk. Bár ekkor már elgondolkodhatunk egy használt laptopon is.

Egyébként egy nagyobb képernyős táblagép épp az eszköz könnyedségét, mozgathatóságát veheti el. Épp ezért érdemes ezt megfontolni vásárlás előtt. A képernyő típusa is többféle lehet. Ezek közül az IPS és a PLS technológiásat érdemes választani. Ezeknél élénkebbek és tisztábbak a képek.

Mi van még?

Fontos a tárolókapacitás? Nem feltétlen. A legtöbb tabletben nincs nagy háttértár, ellenben SD-kártyával bővíthetőek, ami mindent megold. Az üzemidő szempontjából azonban fontos lehet a nagy akkumulátor. Ha intenzíven szeretnéd használni a gépet, akkor 5.000 mAh alatt ne is keress tabletet!

Ha ezeken a pontokon végigmész, és legfőképp meghatározod magadnak, hogy mire fogod használni, akkor biztos jót választasz!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!