mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kántor Kata
Kántor Kata
GfK Hungária Kft.
média szektormenedzser


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Az L alakú kanapé elhelyezésének legjobb módjai (x)
2022-07-20 09:54 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az L alakú kanapék, más néven szekcionált kanapék kényelmet és sok ülőhelyet biztosítanak a nappaliban.

Hangulatosak, hétköznapi társalgót alakíthatnak ki, vagy látványos darabok lehetnek az otthonodban. De a szekciók nagyok, és kevésbé rugalmasak a helyiségben való elhelyezés terén.

Sokan viszont hajlandóak szembenézni a kihívással, hogy elnyerjék a Kanape.net L-alakú kanapéi nyújtotta kényelmet és teret. Annak érdekében, hogy eldöntsd, melyik elrendezés lehet a legmegfelelőbb a számodra és az otthonod számára, néhány elrendezési lehetőséget vázoltunk fel az alábbiakban.

A szoba közepén

Helyezd el a szekcionált kanapédat a szoba közepén, úgy, hogy a kandalló vagy a TV felé nézzen. Abban az esetben pedig, ha nagy teret tudsz szentelni a szórakoztatásnak, a kanapé másik végében több ülőhely elhelyezése félkör alakú beszélgetési zónát hoz létre. Ez a fajta konfiguráció ezt a területet különféle társasággal történő időtöltésre is alkalmassá teszi.

Tedd világosabbá a szobát merész színű párnákkal, dohányzóasztallal és egyéb dekorációkkal. Csak ügyelj arra, hogy ne adj hozzá túl sokat, mert a helyiség zsúfoltnak tűnik majd!

Az ablakhoz

Ha az L alakú kanapét az ablakokhoz tolod, akkor egy igazán remek helyet teremthetsz az olvasáshoz és a pihenéshez. A nap melege és fénye ugyanis tökéletes légkört hoz létre a lazításhoz a munkanap végén vagy egy laza hétvégén.

Szobaelválasztóként

Egy L-alakú kanapé hossza egyfajta "álfalat" tud kialakítani két szoba között. A kanapé alsó háttámlája lehetővé teszi, hogy az ablakokból beáramló fény az egész területet megvilágítsa, miközben elválasztja a szobákat. Kissé eltérő, de egymást kiegészítő színsémák használata a külön helyiségekben segít még jobban megkülönböztetni őket.

Falhoz préselve

Egy nagy szekcionált kanapé sok ülőhelyet biztosíthat a nappaliban anélkül is, hogy elfoglalná a szoba közepét. Futtasd végig a kanapédat például a fal mellett, és egyfajta utat hozhatsz létre az oldalsó ajtóktól a fő ülőhelyig. Így megmarad a nagy mérete, de egyáltalán nem lesz tolakodó.

Intim kuckó

Egy kisebb szekcionált kanapé és egy fotel párosítása kör alakú teret hoz létre, ahol a legközelebbi barátaiddal beszélgethetsz. A semleges színek és a hangsúlyos bútorok pedig gondoskodnak arról, hogy a dekoráció ne terelje el a beszélgetésről a fókuszt.

Sarokban elhelyezve

Egy hosszú szakasz lezárhatja a helyiséget, és külön társalgót hozhat létre egy nyitott térben. A világos és sötét semleges színek párosítása megkülönbözteti ezt a területet a nagy szoba többi részétől, miközben beleolvad az általános színsémába.

Családi tér

Végezetül a modern változatok már éles szögekkel rendelkeznek, hogy kiegyenlítsék a másokkal való együttléthez szükséges helyet. A kanapé egyik sarokba helyezése biztosítja a "horgonyt" a helyiséghez.

Fejezd be a megjelenést más hangsúlyos darabokkal, amelyek tiszta vonalakkal és semleges tónusokkal rendelkeznek. A bútordarabok közepén elhelyezett kis szőnyeg pedig remekül összeköti majd őket.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!