mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Balogh Erika
Balogh Erika
Insomnia Reklámügynökség
stratégiai tervező


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Miért előnyös a fal- és mennyezetfűtés? (x)
2022-07-20 10:06 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Ha otthonukban mennyezetfűtést szerelünk be, hamar érezhetjük ennek az energiatakarékos felületfűtésnek az előnyeit.

Cikkünkben bemutatjuk, miért örvend egyre nagyobb népszerűségnek a fal- és mennyezetfűtés hazánkban is.

Tudnivalók a mennyezetfűtésről

Az alacsony hőmérsékletű mennyezetfűtés 2,5 és 3,5 méter közötti helyiségmagasságtól használható. Itt a sugárzó hő optimálisan 26 és 38 °C közötti előremenő hőmérséklet mellett állítható elő. 3,5 méter feletti helyiségmagasság esetén már magasabb előremenő hőmérsékletre van szükség. Ilyen esetekben a mennyezet- és falfűtés kombinációját is javasoljuk.

A minőségi megoláshoz különösen fontos a megfelelő építőanyag alkalmazása, hiszen a fűtéscsövek mennyezetbe, falba vagy aljzatba ágyazva kerülnek beépítésre. A hatékony hőátadást alapja a megfelelő vakolat, esztrich vagy aljzatkiegyenlítő alklamazása. Gondoskodj a gazdaságos és hatékony anyagok beszerzéséről a Cemix weboldaláról!

Hova érdemes mennyezetfűtést helyezni?

A mennyezeti fűtés ideális fűtési rendszer tetőbővítésekhez vagy kis falfelületű helyiségekhez. Ez azt jelenti, hogy a falak szabadon tarthatók a belső berendezés számára. A belsőépítészek és a lakástulajdonosok kreatívan, funkcionálisan használhatják a helyiség minden centiméterét. A mennyezeti világítás is igény szerint választható.

A szép padlót a felújítási munkálatok során, vagy műemlék jellegű épületekben érintetlenül kell hagyni? Új épületekben nem szívesen választanád ki a padlóburkolatot az alapján, hogy alkalmas-e padlófűtésre? Gond egy szál sem, hiszen ilyenkor a mennyezetfűtés a tökéletes megoldás.

Többszemélyes használatra tervezett irodákban, középületekben akusztikus funkcióval rendelkező mennyezetfűtést javasolt. Az akusztikus mennyezet tompítja a zajt és csökkenti a visszhangot, így igazán élhetővé teszi a teret.

A falfűtés legnagyobb előnyei

Sokan hozzászoktunk ahhoz, hogy otthonunkban olyan radiátorok vannak, amelyek magas, 70°C körüli hőmérsékleten működnek. Bár bebizonyosodott, hogy ez gyorsan felmelegíti a helyiséget, a magas hőmérséklet elérése a hatékonyság érdekében nem éppen a leggazdaságosabb módja a lakás fűtésének.

Ha nagy felületen alacsony hőmérsékleten működik (hasonlóan a padlófűtéshez), a falon belüli fűtési rendszer hatékonyan és gazdaságosan fűtheti otthonunkat. Lehet, hogy egy kicsit tovább tart elérni, de a szoba hamarosan kellemesen meleg lesz.

A falfűtési rendszereknek nem kell magas hőmérsékletre felmelegedniük a helyiség fűtéséhez, ami azt jelenti, hogy csökkenthetjük az energiaszámlákat. Mivel a fal alatt van elrejtve, teljesen látótávolságon kívül esik, és nem vesz el helyet a házon belül.

A radiátorok szétszórják a port a helyiségben, de mivel a falfűtési rendszerek által kibocsátott hő sugárzik, a helyiség levegője tiszta marad. Ahogy a falat felmelegítik, nagymértékben csökken annak a veszélye, hogy az kihűl vagy nedves lesz, így kisebb a penészképződés esélye. Ez nagy előnyt jelent a nedvességnek kitett helyiségekben, például a fürdőszobában.

Látogass el a Cemix weboldalára, nézd végig az elérhető nagyszerű építőanyagokat, és válaszd a jó minőséget és a megbízhatóságot!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön melyik őszi konferenciát várja a legjobban?

Internet Hungary

Brand Festival

Marketing Summit

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!