mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Berkes Péter
Dr. Berkes Péter
Ambitious Group
Stratégiai igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Bankkártya-használati kisokos utazáshoz (x)
2022-07-22 10:07 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Ma már nem is kérdés, hogy a külföldi utazáshoz bankkártyát vinni kell magunkkal.

Egyes országokban előfordul ugyan, hogy a helyi gyümölcs- és halpiacon vagy kézműveseknél nem tudunk kártyával fizetni, de az étkezéstől a szállásig mindenhol ezt a fizetőeszközt részesítik előnyben.

Ahhoz, hogy ne érjen bennünket sehol kellemetlen meglepetés a fizetésnél, érdemes indulás előtt néhány dolgot ellenőrizni a kártyánkkal kapcsolatban.

Beállítások, amikkel kényelmesebben fizethetünk

A kártya típusa meghatározó tényező lehet a bankkártyás fizetések esetében, ezért ha van Mastercard vagy Visa kártyánk, azzal nem lőhetünk mellé. Ezeket a típusokat a világ minden táján elfogadják, így bárhova is készülünk, nem lehet gond.

Azt is érdemes ellenőrizni, hogy az internetes fizetés lehetséges-e a kártyával, a beállításokban nincs-e letiltva ez a fizetési mód. Bosszúságot okozhat, ha limitet állítottunk be és elfelejtkeztünk erről, és csak akkor döbbenünk erre rá, amikor egy nagyobb összeget szeretnénk kifizetni, mint a szállásdíj vagy az autó bérleti díja. Jó megoldás, ha még utazás előtt megtesszük ezt, miután összeállítottuk a költségvetést.

Ha már beléptünk az internetbankba, csekkoljuk azt is, van-e fedezet a kiválasztott kártyán, és mennyi? Nem várható-e valami levonás, ami miatt kínos helyzetbe kerülünk majd, amikor rendezni szeretnénk a számlát? Mindenre fel kell készülni, gondoskodjunk arról, hogy pénzügyi helyzetünk alakulása miatt ne kényszerüljünk megszakítani az utazást.

Biztonságunk érdekében

Ahhoz, hogy a pénzünk a nyaralás alatt is biztonságban legyen, nem hasitasira kell beruházni, elegendő, ha kézben tartjuk pénzügyeinket. Tisztában vagyunk azzal, hogy a turisták mindenhol könnyű prédának számítanak a zsebtolvajok körében. Egyrészt a helyismeret hiánya miatt, másrészt a sok látnivaló annyira leköti a figyelmünket, hogy észre sem vesszük, ha valaki elemeli az értékeinket.

A kártyánkat soha ne adjuk ki a kezünkből és ügyeljünk arra, hogy ne tudja lefényképezni, lemásolni senki. A PIN-t ne a bankkártya mellett tároljuk, és a telefonunkban vagy a noteszünkben legyen ott a bank ügyfélszolgálatának száma, ha le kell tiltani azt.

Még utazás előtt állítsuk be az SMS-küldési szolgáltatást, ami vásárlásnál vagy pénzkivét esetében jól jöhet. Minden banknak van már mobil applikációja, jó, ha ezt is megismerjük és letöltjük a mobilunkra.

Szerencsére ma már a bankok is figyelik a pénzmozgást, és ha szemet szúróan magas pénzlehívást tapasztalnak, jelzik azt az ügyfél felé. A cél mindenesetre az, hogy ne történhessen ilyesmi.

Tippek utazás előtt

Ha már van szállásunk, repjegyünk és a bőröndöket is becsomagoltuk, tájékozódjunk az adott úti cél bankkártya-használati lehetőségeiről is. Olvassuk el az utazási iroda vagy bankunk oldalán található leírást az ATM-ekről, a bankkártya-használati szokásokról és a devizaváltási árfolyamról, ha esetleg sor kerül rá. Így felkészülten indulhatunk útnak.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!