mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Kartonpapír és dekorpapír kisokos (x)
2022-08-12 09:49 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Napjainkban egyre inkább felértékelődnek a kézzel készült ajándékok, otthoni dekorációk vagy használati tárgyak.

Nagyon sok DIY alkotás alapját a papír adja, legyen szó színes, hullámos vagy mintás dekor kartonról esetleg krepp papírról. De az óvodai, iskolai alapfelszerelés beszerzésénél is találkozhatunk ezekkel az alapanyagokkal! A kartonoknak a felhasználásával meseszép fényképes albumok, "scrapbookok", mixmédia képek, egyedi képeslapok, üdvözlőlapok készülhetnek, és beszerzésük sem bonyolult.

A BestMarktnál számos kartonpapír és dekorpapír között válogathatunk! Egy alkotás akkor lesz a legszebb, ha többféle színt és textúrát is alkalmazunk. De nézzük, mi a különbség a különböző kartonok, papírok között.

Dekorkarton

Kartonnak nevezünk olyan papírterméket, melynek négyzetméter tömege 180 g/m feletti. A dekorkarton lehet egy- vagy kétoldalas, matt vagy fényes felületű, általában 300 grammos és ezernyi színben kapható. Ha csomagban vásároljuk, gyakran 25 ívet kapunk 48x68 cm méretben. A csomagban lévő kartonok lehetnek egy színűek vagy többféle árnyalatúak. A karton jellegzetesen kevésbé hajlékony, így fedlapokhoz, névjegyekhez, üdvözlőlapokhoz ideális alapanyag. Speciális fajtája a 220 grammos glitter karton, mely csillámporral van beszórva változatos színekben.

Hullámkarton

A hullámkarton jellemzően hajlékonyabb a kartonnál. Ahogy az elnevezése is mutatja, felülete hullámos. A csomagolóipar kedvelt alapanyaga, kétoldalas, színes változata pedig a kézműves foglalkozások során vált nagyon hasznossá. Általában 50x70 cm formában kapható. Egy csomag egy lapot tartalmaz.

Krepp papír

A krepp papír gyűrött, ráncolt felületű, vékony és puha papír, mely általában a kreatív tevékenységek alapanyaga. A legtöbbeknek bizonyára az óvodai farsangok jutnak az eszébe a szó hallatán, azonban mindezek mellett művészi módon hajtogatott dekorációk is készülhetnek belőle. A krepp papírt ívekben vásárolhatjuk meg 200x50 cm formában. Ezer színben, sőt még mintás változatban is létezik.

Mintás kartonpapír

A mintás kartonpapír általában A4-es méretben kapható, egy csomag 24 ívet tartalmaz. A karton mintázata mindig egy tematikát érint, legyen szó esküvőről, karácsonyról, nyárról vagy éppen a természetről. Ezek a papírtermékek remekül felhasználhatók egyedi fényképes albumok vagy DIY képek készítéséhez. A tematika és a stílus tekintetében nagyon széles a választék, így valóban minden alkalomra találhatunk megfelelő csomagot.

Flipchart papír

A flipchart papírtömb 20 lapot tartalmaz. Ez a kiváló minőségű TMP papír 60 grammos. Könnyen lapozható és ha szükséges, téphető. Általában információk, ötletek feljegyzéséhez, megbeszéléseken történő jegyzeteléshez kiválóan alkalmas.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!