mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Mezriczky László
Mezriczky László
Ispiro Consulting Kft.
ügyvezető, tulajdonos


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Milyen elven működik a szálerősítésű beton? (x)
2022-08-15 10:28 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A betonozásban jártasak számára nem lehet újdonság a statikai makroszál, mint beton erősítő adalékanyag.

Azok azonban, akik még csak ismerkednek ezekkel a típusú munkálatokkal, hasznosnak találhatják cikkünket erről a nagyszerű anyagról!

Miért váltsunk szálerősítésű betonra?

A beton nagyszerű nyomószilárdsággal rendelkezik, ám ez kevésbé elmondható a húzó-hajlítószilárdságáról. Ennek javítása érdekében eleinte vasbetéteket alkalmaztak a betonszerkezetekben, mely épületek millióinak adott alapot. Azonban a vasbeton sem tökéletes, és több hátránnyal is rendelkezik.

A polipropilén műanyag szálerősítésű beton a 2000-es évek remek felfedezése, amely a vasbetonnal ellentétben egy nem korrodáló, kisebb súlyú, olcsóbban és könnyebben szállítható anyag. A makroszál rendkívüli tartósságot biztosít, a betonacél háló árának szállítással és munkaerővel együtt a töredékéért.

Emeld új szintre a betonozást a Beton Booster szálerősítésű betonjával, hogy ne okozzon többé problémát a szállítás és a magas költségek!

A szálerősítésű beton működése

A szálerősítésű beton jelentősen megkönnyíti a munkát, hiszen kevesebb időt és munkaerőt vesz igénybe. Első lépésként egy keverőgépbe adagoljuk a cementet, a sódert, a vizet és az adalékszereket. Ezután következhet a makroszál, melyet 2-6 kg/m3 mennyiségben szükséges hozzáadni a keverékhez, a kívánt teljesítmény mértékétől függően.

Köbméterenként egy percig szükséges keverni a masszát egy betonkeverőben vagy mixer kocsiban, lehetőleg teljes sebességen. Ha ezzel végeztünk, a beton készen áll, és kezdhetjük is a munkálatokat!

Statikai makroszál a tartós végeredmény érdekében

A statikai makroszál egy olyan különleges, nagyteljesítményű polipropilén szál, mely képes arra, hogy friss betonhoz keverés után javítsa és erősítse annak tulajdonságait. Ennek köszönhetően búcsút inthetünk a drága, nehéz és bonyolult logisztikát igénylő betonacél hálónak, melyet teljes mértékben kiválthat. Ez azonban csak abban az esetben lehetséges, ha a térháló elsődleges funkciója a repedések megelőzése és a teherelosztás.

Az otthoni betonmunkálatok elvégzése szálerősítésű betonnal jelentősen felgyorsítja a kivitelezés menetét, hiszen nem igényel annyi emberi erőforrást. Környezetvédelmi szempontból jóval kisebb ökológiai lábnyomot hagy, mely akár 70%-kal kevesebb lehet, mintha betonacél hálóval dolgoznánk. Az adalékanyag jelentősen csökkentheti a kötés alatti zsugorodásból származó repedések előfordulásának esélyét is. A végeredmény pedig egy tartós és strapabíró betonfelület lesz, amely hosszú időn át szolgálhat minket.

Böngészd végig a Beton Booster honlapját, ahol még többet megtudhatsz a nagyszerű szálerősítésű beton tulajdonságairól és felhasználásáról!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!