mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
dr. Bíró Péter
dr. Bíró Péter
Marketing tanácsadó, oktató, igazságügyi szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Te mennyire ismered a macskákat? (x)
2022-08-16 10:56 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Míg a kutyák hűségéről és kitartásáról ódákat zengenek, addig a macskákat szinte kivétel nélkül mindenki a legöntörvényűbb háziállatoknak tartja, ami valljuk be, nem is olyan meglepő.

A macskák minden egyes nap jelét adják a fensőbbségességüknek, hiszen mindent a saját elgondolása szerint tesznek, és még csak azt sem engedik, hogy bárki kénye-kedve szerint simogassa őket. Ezek a fura puhatalpúak azonban rengeteg meglepetést is tartogatnak, így akár ha van már macskád, akár ha csak tervezel magadhoz venni egyet, jó, ha tudsz egyet s mást ezekről az úri állatokról!

Hogyan kommunikálnak a macskák?

A macskák alapvetően kétféle hangot adnak ki, amelyekkel jelzik felénk, hogy mire is van szükségük akár a Zoo Centrum macskás termékei közül is.

A dorombolás, bár kedves a fülünknek, nem feltétlenül jelent jót, ugyanis vagy kellemetlenséget, fájdalmat vagy betegséget jelez. A hang kiadásával a macska endorfint szabadít fel, ami öngyógyító hatással bír, sőt, akár a gyulladást is képes csökkenteni. A nyávogás azonban már valóban nekünk szól, jelezvén, hogy valamire szükségük van.

Mikor él legjobban a macska?

Minden tévhittel ellentétben a macska nem éjszakai állat, így érdemes arra odafigyelni, hogy ha benti és kinti macskánk van, hogy mivel félhomályban lát a legjobban, ezért kora reggel és az esti szürkületben biztosítsuk neki a szabad mozgást.

Fontos megjegyezni, hogy a macskák kiváló szaglással rendelkeznek, sőt, azon állatok kevese közé tartoznak, akik meg tudják kóstolni az illatokat a különleges Jacobson-szervnek köszönhetően.

Mit jelenteknek a tipikus macskás dolgok?

Akad pár olyan dolog, amit csak a macskák csinálnak, és bár elsőre azt hisszük, hogy merő cukiságból, azért mindegyiknek funkciója és oka is van. Ezeket szépen sorra is vesszük:

A dörgölőzés talán a legspeciálisabb szokásuk, amivel a pofájukon található illatmirigyeken keresztül feromont bocsájtanak ki, ami azt hivatott jelezni, hogy kedvelnek valakit, valamint, hogy megjelölik a saját territóriumukat.

A macskamosdás is teljesen hétköznapi jelenet ott, ahol macska van, és ezzel a macskád azt üzeni, hogy biztonságban érzi magát melletted annyira, hogy ilyen bensőséges pillanatot is megosszon veled.

Kedves mozdulatnak tűnik a dagasztásuk is, amely még pici cica korából maradt meg. Ezzel fejezik ki a szeretetüket, vezetnek le feszültséget, vagy csupán a fekhelyüket készítik elő.

Persze vannak a kutyákkal azonos vonásaik is, mint például az étel elásása vagy a dobozzal való játék, az összeorrolás során az információ csere, de a fentebbi jellemzők teljesen egyedivé teszik a macskákat.

Macskásnak lenni életforma!

Nem lehet simán csak macskát tartani, ahhoz ugyanis igazi macskásnak kell lenni, hogy a hóbortjaikat és a rigolyáikat megértsd, átlásd és elfogadd. Ha nem vagy kész erre, és inkább egy önzetlen társra vágysz, akitől minden figyelmet megkapsz, akkor inkább kutyával kezdj! Minden más esetre pedig ott a macska.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön melyik őszi konferenciát várja a legjobban?

Internet Hungary

Brand Festival

Marketing Summit

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!