mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Erdei Tamás
Dr. Erdei Tamás
Metropol
főszerkesztő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A menetrögzítő kamera jelentősége (x)
2022-08-19 09:54 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Ha kamerára gondolunk, elsőre a legtöbbeknek a lakásokra vagy más épületekre szerelt biztonsági kamerák ugranak be elsőként, pedig nagyon sokféle változatuk létezik, s mindegyikre más helyzetben lehet szükségünk.

A menetrögzítő kamerák nagyon hasznosak

Az egyik típus a menetrögzítő kamera, amelyet a Metroman.hu motoros kameráinak kínálatában is megtalálsz. Ezek az eszközök többféle funkcióval is bírnak. Egyrészt egészen érdekes, akár izgalmas felvételek is születhetnek közlekedés közben, amelyeket szívesen visszanéznek sokan, kiváltképp, ha egy emlékezetes utazásról vagy egy szédítő motoros kalandról van szó.

Másrészt pedig visszanézhetünk olyan látnivalókat vagy eseményeket is, amelyekről lemaradtunk a sebesség miatt. Az is izgalmas lehetőség, hogy ha valaki nem vehetett részt például a családi bicajtúrán, az visszanézheti a legszebb tájakat a menetrögzítő kamera felvételeinek köszönhetően.

Végül, de egyáltalán nem utolsósorban, a kamerák felvételei akkor is nagyon hasznosak lehetnek, amikor valamilyen kellemetlen esemény, koccanás, netán karambol történt. Az események tisztázásához nagyon jól jöhetnek a kamera által rögzített videófelvételek, s akár segíthetnek abban is, hogy döntés születhessen a vitás kérdésekben.

Hogyan válasszunk motoros menetrögzítő kamerát?

A motorosoknak szánt menetrögzítő eszközök is képesek rögzíteni, s később visszaadni az utazás közben megszerzett élményeket, ahogy a váratlan történéseket is lehetőségünk lesz ezek segítségével visszanézni. Ha szeretnénk, még külön beállítást sem igényel a szerkezet, hiszen elegendő a gyújtást ráadni ahhoz, hogy a kamera magától bekapcsoljon, s automatikusan elkészítse a felvételeket.

A jellemzően micro SD kártyára rögzített felvételek többféle típusú kamerával rögzíthetők, például választhatjuk a sisakba épített, illetve a visszapillantóba integrált változatot is, saját egyéni preferenciánknak megfelelően. A képek rögzítése jellemzően hangfelvétellel együtt kerül dokumentálásra.

A készülékekhez általában első és hátsó kamera is tartozik, ezért minden irányból megfelelő biztosítékként szolgál egy esetleges baleset esetén. Egyes kameratípusok ráadásul vízállóak is, ezért biztosak lehetünk abban, hogy egy hirtelen jövő zápor vagy pocsolya sem fog kárt okozni bennük.

A motoros kamerák csak motoron használhatóak?

Természetesen a kivitelezést is figyelembe kell venni az adott eszköznél ahhoz, hogy erre száz százalékos választ adhassunk. Azonban általánosságban elmondható, hogy minden olyan jármű esetén, amelyre felszerelhető a készülék, tökéletes megoldást kínál arra, hogy minden esemény rögzítésre kerülhessen. Így akár munkagépek vagy hajók esetén is tökéletes választásnak bizonyulnak.

Élvezd te is a biztonságot, és éld át újra az élményt a menetrögzítő kamerák segítségével!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!