mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Szabó Ákos
Szabó Ákos
Adaptive Media
üzletfejlesztési vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Papírtermékek a fertőzések ellen, a higiénia érdekében (x)
2022-08-22 09:47 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Amennyiben vállalkozásod van, akkor tisztában vagy azzal, hogy milyen szigorú előírásokat kell betartanod a higiénia területén.

Ahhoz, hogy a vendég mindig tiszta és fertőzésmentes környezetet találjon, nagy hangsúlyt kell fektetni a takarításra, fertőtlenítésre, ezen kívül biztosítanod kell a különböző higiéniai eszközöket: a szappant, papírtörlőt, WC-papírt.

Nagyon fontos, hogy megfelelő minőségű, de jó ár-érték arányú termékeket válassz, amiket az indepack.hu higiéniai papírtermékei között is megtalálsz.

Egy kis érdekesség: a WC-papír története

Tudtad, hogy a toalettpapír elterjedése előtt az emberek milyen dolgokkal tisztították meg magukat? Egészen régen faleveleket, füvet, fakérgeket használtak, a rómaiaknak pedig egy botra helyezett szivacs volt az eszközük, amelyet használat után sós vagy ecetes vízzel tisztítottak meg egymás után. Egyes országokban kukoricacsutkát használtak erre a célra, Európában pedig a mosható rongyok terjedtek el.

Ezeken kívül alkalmaztak még szénát, gyapjút, kagylóhéjat, köveket, gyümölcshéjat, állatok szőrét, libák tollát. Egészen elképesztő, ugye? Ha belegondolsz, hogy mennyivel kényelmesebb helyzetben vagy ma, amikor egy pihepuha, illatos papírt használhatsz, akkor hálás lehetsz Joseph Gayetty-nek, valamint a Scott fivéreknek, akik a ma használatos tekercselt toalettpapírt feltalálták.

Miért fontos a higiénia?

Semmelweis Ignác az 1940-es években rájött arra, hogy a kézmosás életeket is menthet. Az anyák megmentője rendíthetetlenül kampányolt a kézhigiénia mellett és ma már mindannyiunk számára világos, hogy mennyi fertőzéses megbetegedést elkerülhetünk azzal, ha a kezünket tisztán tartjuk.

Ennek érdekében biztosítani kell mind a dolgozók, mind pedig a vendégek számára azokat az eszközöket, amelyek lehetővé teszik a megfelelő higiéniát mind a konyhán, mind pedig az egyéb helyiségekben.

Mire van szükséged, ha vendéglátással foglalkozol?

Gondoskodnod kell arról, hogy a dolgozóid és a vendégeid részére rendelkezésre álljon papír kéztörlő, amit hajtogatott vagy tekercselt változatban is meg lehet vásárolni, és a könnyebb használhatóság érdekében mindkettőhöz érdemes műanyag kéztörlő-adagolót beszerezni.

A nagy kiszerelésű folyékony szappan és a feltölthető szappanadagoló remek és költséghatékony megoldás. A szappanadagoló pumpája lehetővé teszi a gazdaságos használatot.

A toalettpapírból érdemes nagy mennyiségben vásárolnod és raktároznod, mivel ez a termék gyorsan fogy, és nélküle elképzelhetetlen a mosdó működése.

Amikor a vendég bemegy a mosdóba, nagyon fontos, hogy olyan környezetbe érkezzen, ami tiszta, felszerelt, folyamatosan takarítva van. Naponta többször ellenőrizd vállalkozásod mellékhelyiségét, szükség esetén takaríts, és pótold a fogyóban lévő dolgokat. Tarts készletet a higiéniai termékekből, hogy mindig tiszta és felszerelt mosdó várja a betérőket!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!