mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Magyar Judith
Magyar Judith
SAP AG
kommunikációs igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Minden gazdi rémálma – mit tegyél, ha a cicád válogatós? (x)
2022-09-12 09:40 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Míg a vadonban élő macskafélék vadászat során jutnak táplálékhoz, addig háziasított rokonaiknak már sokkal könnyebb dolguk van, hisz a gazdájuk gondoskodik az etetésükről.

Némely macska azonban hajlamos átesni a ló túlsó oldalára, amikor is már jó dolgában finnyáskodni kezd, és nem hajlandó megenni azt, ami a táljában van. A gazdi pedig ettől máris a plafonon van...

Amikor már a legjobb eledel sem felel meg

Cicád hangos nyávogással jelzi számodra, hogy eljött az etetés ideje. Te fogod a tálját, és megtöltöd a Petgurutól rendelt Happy Cat macskatáppal, ami ellen eddig semmi kifogása sem volt. Az utóbbi időben viszont csak megszaglássza az eledelt, számonkérő tekintettel néz rád, majd a farkát feltartva szépen odébbáll, anélkül, hogy egy falatot is evett volna.

Persze pár perc múlva ismét nyávogni kezd, hogy vedd már észre, majd' éhen hal szegény pára. Kezdesz dühös lenni, és nem érted, vajon mitől mostanában ilyen válogatós? Milyen okok állhatnak a háttérben?

Rászoktattad az emberi ételre

Egyszerűen nem tudsz ellenállni cicád könyörgő tekintetének, amit rögtön elővesz, amint leülsz az asztalhoz. Ha pedig ezzel nem jár sikerrel, akkor elkezdi a lábadat pofozgatni, netán a székre vagy az ebédlőasztalra is felugrik, amit nem hagy abba mindaddig, amíg őt is meg nem kínálod.

Végülis mit árthatna neki egy kis párizsi, néhány falatka kenyér, egy karika kolbász vagy egy kis májkrém? Amellett, hogy ezek az ételek nem megfelelőek bundás kedvenced számára, ezzel rászoktatod a kunyerálásra is. Ha pedig tudja, hogy minden alkalommal ízletes falatokkal jutalmazod, akkor kevésbé lesz hajlandó megenni a saját ételét, hisz enélkül is jóllakik.

A legjobb tehát, ha nem engedsz a "zsarolásnak", hanem megtanítod a cicát, hogy csak abból kap enni, ami a táljában van.

Nem friss a táp

A tápoknál a lejárati dátumot sokan félreértelmezik - ez ugyanis azt az időpontot jelöli, amíg az eleség bontatlan állapotban megőrzi a minőségét. Ha már kinyitottad, akkor bizony más szabályok érvényesek.

A konzerv eledelek hűtőben 2-3 napig, a tápok száraz, hűvös helyen néhány hónapig tárolhatóak. A száraztápoknál előfordulhat, hogy még nem romlottak ugyan, de a helytelen tárolás miatt átnedvesednek a szemek, vagy kevésbé lesz intenzív az ízük.

Ez pedig némely macska számára elég is ahhoz, hogy finnyáskodva felhúzza az orrát, és otthagyja az eleséget. A konzerveknél pedig az okozhat gondot, ha "hűtőízűvé" válnak. Érdemes tehát ügyelni az eledel frissességére.

A tál nem elég tiszta vagy idegen szagot áraszt

A macskák kényesek a tisztaságra, és úgy, ahogy a piszkos almot nem hajlandóak használni, nyugodt szívvel utasítják vissza az eleséget is, ha az edényüket nem tartják elég higiénikusnak.

Ezt megelőzheted azzal, ha a cica tálját minden nap elmosogatod (akár mosogatógépben), de vigyázz: az erős illatú mosogatószerek is zavarhajták! Ha a tálon rajta marad a szaguk, és átveszi az eledel is, az már bőven elég ok arra, hogy megkóstolni se legyen hajlandó. Emiatt célszerű mosogatás után tiszta vízzel alaposan átöblögetni az edényt. Sok sikert!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!