mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kántor Kata
Kántor Kata
GfK Hungária Kft.
média szektormenedzser


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Milyen esetekben alkalmazható a kineziológiai tapasz? (x)
2022-09-12 12:01 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A kineziológiai tapasz, vagyis elasztikus tape egy gyógyászati eszköz, melyet a gyógytornászok és szakorvosok az ízületek, az izmok és a nyirokrendszer támogatására alkalmaznak.

A húzódások, izomszakadások korrigálásban játszanak fontos szerepet ezek a segédeszközök.

Mit érdemes tudni a kineziológiai tapaszokról?


Leggyakoribb kezelési területük a gerincfájdalom, ficam, sportsérülés, húzódás, műtéteket követő rehabilitáció, ínhüvelygyulladás. A felhelyezésüket mindenképpen bízzuk szakemberre! Bátran kérhető gyógytornász segítsége is!

A Rehaker.hu kineziológiai tapasz választékából beszerezhetjük a számunkra legideálisabbat. Az ASIAMED kineziológiai szalag sport és terápiás célra egyaránt alkalmazható. A Body-Concept D-tape 5x5 cm-es tapasz, mely megfelelően stabilizálja a sérült részek szalag- és izomrendszerét, légáteresztő, vízálló termék.

A kineziológiai tapaszok ajánlottak keringési problémák esetén, duzzanatcsökkentés elősegítésére, ízületi mozgástartomány növelése céljából. Alkalmazandók sérült idegek, valamint nyirokkeringési panaszok esetében is. Javasoltak fájdalom csökkentésére, instabilitás megtámasztásához, gyengült izom erősítésére. Remek választás például az Acutop Classic tapasz. Elérhető prémium változatban is, melynek magasabb a pamuttartalma, zuhanyzás után is magas fokú tapadóképesség jellemzi.

A tapaszok helyes felhelyezése

A kineziológiai tapaszok felhelyezését érdemes szakemberre bízni, gyógytornászra vagy szakorvosra! Ezt alapos kivizsgálás, majd diagnosztizálás előzi meg. A tapaszok alkalmazásánál fontos, hogy ne legyenek sérülések a bőrön, valamint kizárólag száraz és tiszta felületen használjuk.

A széleit célszerű lekerekíteni a méretre vágást követően. A kézzel történő felmelegítés segít, hogy megfelelően ragadjon. Törekedni kell arra, hogy ne tartalmazzon gyűrődést, ne legyen túl lazára hagyva, és ne is nyújtsuk ki túlzottan.

Igény szerint többféle forma is vágható belőle, annak függvényében, hogy milyen célból alkalmazzuk. Stabilitás javítására több tapaszt is egymásra helyezhetünk merőlegesen, ezáltal az izom hosszanti és keresztirányban is kellően meg lesz támasztva.

Kineziológiai szalagok színek szerint

Különböző színekben is elérhetők ezek a gyógyászati eszközök. Például a Fortuna szalagból beszerezhető kék színű, mely hűsítő, nyugtató, görcsoldó hatást közvetít. Leginkább gyulladáscsökkentésre alkalmazandó.

A fukszia segíti az izmok ellazítását, ugyanakkor nyugtató hatású is.

A sárga színű élénkítő hatása révén nem csupán az idegrendszerre jótékony hatású, emellett érdemes ízületi gyulladásoknál is használni kiegészítő terápiaként.

A fekete szalag a kék és a piros hatását erősíti. A bézs pedig afféle semleges színt képvisel, mely akár 3 napon át is viselhető.

Fontos, hogy a tapasz felhelyezését követően figyeljünk oda testünk jelzéseire! Ha bármilyen panasz megjelenik, például zsibbadás, fájdalom, bőr elszíneződése, keressük fel orvosunkat!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!