mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Fehér Marton
Fehér Márton
Online Marketing Akadémia
Tréner, Google-szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A legfontosabb eszközök a kőműves munkákhoz (X)
2022-09-21 10:14 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Amikor építkezésre vagy átépítésre, felújításra kerül sor, akkor többek között a kőműves munkákat is el kell végezni.

Természetesen nem mindegy, hogy ezeket a feladatokat milyen eszközökkel végezzük el, az ugyanis nagymértékben meghatározza, hogy elégedettek leszünk-e a végeredménnyel.

Többek között a falak vakolása, glettelése, illetve a gipszkartonból készített válaszfalak, dekorációk készítése is kőműves munkának számít. Mindegyikhez más-más méretű és kialakítású munkaeszközök kellenek, amiknek a beszerzéséről még azelőtt kell gondoskodnunk, hogy nekiállnánk dolgozni.

Ha még nem tudod, hogy honnan szerezd be őket, akkor nézz körül a Bíborfesték Üzletház kőműves szerszámai között! Itt kizárólag magas minőségű munkaeszközöket találsz, amikkel gyorsan és kényelmesen tudod elvégezni a feladataidat. Ha pedig kíváncsi vagy, hogy melyek azok, amikre mindenképp szükséged lesz, akkor olvass tovább, a mostani cikkünk ugyanis erről szól.

Minden, ami a vakoláshoz kell

A vakolás az egyik legfontosabb kőműves munka, hiszen rendkívül fontos, hogy kellőképpen megóvjuk a falak felületét. Erre pedig célszerű mészből, homokból és vízből álló keveréket használni, amit felkenve tartós védelmet tudunk biztosítani. Ráadásul egy vakolt falat sokkal könnyebben tudunk befesteni úgy, hogy szép egyenletes végeredményt kapjunk. A vakoláshoz mindenképp szükségünk lesz egy strapabíró acélsimítóra, aminek sima és fogazott változata is létezik.

Munkaeszközök a falak gletteléséhez

A glettelés szintén egy olyan munka, amiről nem szabad megfeledkeznünk, ha szép falfelületeket szeretnénk létrehozni. Erre általában a festés előtt kerül sor annak érdekében, hogy eltávolítsuk a kisebb-nagyobb egyenetlenségeket. A repedések, mélyedések eltávolítása után egy sima alapot kapunk, amire már bátran felvihetjük a festékanyagokat. A glettelés legfontosabb munkaeszköze a sima vagy fogazott glettelő és a kézi csiszoló. Az utolsó lépés ugyanis mindig a glettanyag alapos megcsiszolása.

Milyen más eszközök kellenek még?

Amikor valamilyen módon át szeretnénk alakítani a lakásunkat, akkor többek között gipsszel is dolgozunk. Például, amikor gipszkartonból válaszfalakat építünk, vagy valamilyen dekorációs elemet hozunk létre. Ilyenkor is szükség van a speciális kialakítású munkaeszközök használatára, amikkel gyorsan és precízen tudunk dolgozni. Gondolunk itt például a gipszkanálra, de a multifunkcionális spatulyának is nagy hasznát vehetjük.

Ha minőségi munkát szeretnél végezni, akkor nem feledkezhetsz meg a megfelelő munkaeszközök beszerzéséről. Ez abban az esetben sincs másképp, ha a kőműves munkák elvégzése kerül napirendre. A felhasználásra kerülő alapanyagok mellett a minőségi eszközök is nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy tökéletes végeredményt érj el.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön melyik őszi konferenciát várja a legjobban?

Internet Hungary

Brand Festival

Marketing Summit

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!