mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Ménesi Zsolt
Ménesi Zsolt
Akció-NXS Reklámügynökség Kft. (AKCIÓ 360)
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mi az alternatív kapcsolás, mikor van rá szükség? (x)
2022-10-17 10:34 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Gondolkodtál már azon, hogy az alternatív kapcsolás mennyi gondot vesz le a válladról? A világítási áramköröknek régóta nagy és nélkülözhetetlen szerepe van a mindennapokban.

Kapcsolók nélkül ugyanis nem tudnánk működésbe hozni a lámpákat, ami esténként igen kellemetlen tudna lenni.

Ezek az eszközök igen könnyen használható elemei a lakásnak, viszont napi rendszeres használatuk miatt nem árt elgondolkodni azon, hogy milyen típust válasszunk. Ebből a cikkből kiderül, hogy mi az alternatív kapcsolás, és mikor van rá szükséged.

Milyen kapcsolót válasszunk otthonra?

Az első és legfontosabb, hogy mindig olyan kapcsolót szerezz be, amely az adott műveletre alkalmas! Az Elektrikstore.hu kapcsolói szerencsére teljes mértékben megbízhatóak, a kínálatuk pedig igen széles.

Sokszor ráadásul arra is szükség lehet, hogy egy lámpát két helyről lehessen kapcsolni, amire az itt kapható modellek szintén képesek. Ebben az esetben ugyanis váltókapcsolón keresztül kell elvezetni a fényforrás táplálását, amire külön kiegészítőre lesz szükség.

Manapság viszont van arra lehetőség, hogy ne egy, de ne is csak kettő helyről szabályozhasd a villanyt, hanem bárhonnan meg tudd ezt tenni. Erre a feladatra tökéletes megoldás a keresztkapcsoló, amit tetszőleges számban iktathatsz be a váltókapcsolókhoz. A legtöbb kapcsolótípus gyorsan beszerezhető, a legnépszerűbbek azonban az egy-, a kettő-, illetve a hárompólusú, nem beszélve a két áramkörös, kettős váltós és keresztkapcsolóról.

Mit is jelent akkor az alternatív kapcsolás, és miért van rá szükség?

A kifejezés más néven a váltókapcsoló bekötése, és a működése ugyanúgy történik, mint az összes többi változaté. Ezt az eszközt minden épületvillamossági területen alkalmazzák, ugyanis igen hasznos, szinte nélkülözhetetlen.

A legtöbb esetben arra van szükség, hogy az egyes világításokat egy adott helyiségben több helyről is fel lehessen kapcsolni. Ilyenek a folyosók, a feljárók, az előszobák, esetleg a több bejárattal rendelkező házak. Ebben az esetben azonban mindenképpen két váltókapcsolóra lesz szükség, amely rendelkezik mind billentyűvel, mind váltóérintővel egyaránt.

Érdemes elgondolkodni azon, hogy a hálószobában is ilyet helyezel-e el, mondjuk az ágy mellett. Ezáltal a lefekvéskor nem kell újra felkelned, és a sötétben tapogatózva visszamászni a helyedre.

Mit kell még tudnod ezzel kapcsolatban?

Az alternatív kapcsolók területén a legismertebb márka a Legrand, amely talán nem véletlen. A Netatmo páros szettje utólagos vezérlés nélküli kapcsolócsomag, amely több mindent tartalmaz. Van benne egy intelligens lámpakapcsoló rögzítő karmokkal, egy vezeték nélküli kapcsoló, illetve egy kétoldalú ragasztószalag. Utóbbival bármilyen falfelületre felhelyezhető. A típus nagy előnye, hogy az esetlegesen túl alacsony akkumulátor töltöttségi szintet egy LED-es fény jelzi számodra, így mindig láthatod, hogy mikor van szükség töltésre.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!