mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Klenovszki János
Klenovszki János
NRC Kft.
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
3 mobilalkalmazás, amit minden sofőrnek ismernie kell
2022-10-17 11:46 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az okosalkalmazások megjelenése óta az életünk egy teljesen új dimenzióba került. Ezekkel az appokkal ugyanis sokkal gyorsabban, egyszerűbben és nem utolsósorban kényelmesen tudjuk elvégezni a feladatainkat.

Ez még abban az esetben is igaz, ha történetesen az autóvezetésről van szó.

Számos olyan telefonos alkalmazás van, amit érdemes ismernünk, hiszen óriási segítséget adhatnak. Például, amikor a megfelelő útvonalat keressük a célállomáshoz, vagy amikor el szeretnénk kerülni a közlekedési dugókat.

Most 3 szuper mobilos applikációt fogunk bemutatni, hogy jobban is megismerd őket. A használatukat különösen azok számára ajánljuk, akik nemrég szerezték meg a jogosítványukat, és még nem annyira gyakorlottak. Ha te még csak álmodozol a jogsiról, akkor figyelmedbe ajánljuk a BD Autósiskola pécsi szolgáltatásait.

Google térkép

Az egyik legnépszerűbb mobil app nem más, mint a Google térkép, ami a legmagasabb navigációs élményt nyújtja a sofőröknek. Több mint 200 ország műholdas térképét lehet felhasználni arra, hogy eljussunk A pontból B-be.

Természetesen anélkül, hogy közben eltévednénk vagy kerülő utat tennénk. Az app ugyanis mindig azt az útvonalat mutatja, amin keresztül a leggyorsabban elérhetjük a célállomásunkat. Ha bekapcsoljuk a hangvezérlést, akkor nem láthatjuk, hanem hallhatjuk is az információkat, ami vezetés közben nagy könnyebbséget jelent.

Waze

A Waze alkalmazás is azt a célt szolgálja, hogy gyors és problémamentes utunk legyen. Mégis kicsit más, mint az előbb említett Google térkép, ez ugyanis az autós közösség jelzései alapján működik.

A környéken lévő autósok megosztják az appon keresztül az aktuális tapasztalásaikat, például azt, hogy melyik útszakaszon van dugó. Ennek köszönhetően időben tudjuk módosítani az útvonalunkat.

Azzal, hogy a valós idejű közlekedési és útinfomációk eljutnak hozzánk, rengeteg időt és nem utolsósorban üzemanyagköltséget spórolhatunk. Arról nem is beszélve, hogy mennyi felesleges stressztől kíméljük meg magunkat.

Fuelio

A Fuelio alkalmazás kicsit más, mint az előző kettő, de nem kevésbé fontos. Az app segítségével precízen tudjuk vezetni az autónk kiadásait, például az üzemanyagköltséget, a szervizdíjakat vagy az esetleges alkatrészcsere árakat.

Mivel összeköttetésben van a Google Drive-val és a Dropbox-szal is, így minden adatot el tudunk menteni, hogy később megnézzük őket. A GPS adatok alapján követi az útvonalunkat, és a tankolás helyeit is rögzíti. Az applikáció több jármű adatait is képes kezelni, aminek köszönhetően kiválóan alkalmas a céges autók fogyasztásainak utánkövetésére is.

Bízunk benne, hogy ezek után már számodra sem kérdés, miért érdemes letölteni és rendszeresen használni ezeket az alkalmazásokat. Óriási segítséget jelentenek nemcsak a kezdő, hanem a haladó és a profi sofőrök számára is. Ha te még egyik kategóriába sem tartozol, de szeretnél vezetni, akkor itt az idő arra, hogy megszerezd a jogsit!

(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!