mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Erdei Tamás
Dr. Erdei Tamás
Metropol
főszerkesztő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hinnéd, hogy az idők kezdete óta használunk művirág dekorációt? (x)
2022-10-18 09:12 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Bár hihetetlenül hangzik régészeti kutatások igazolják, hogy őseink barlangjaikban is használtak szálasvirág-másolatokat a hely dekorálására.

Már az őskorban is volt igénye az embereknek arra, hogy színes virágokkal vigyenek vidám hangulatot otthonukba a hideg beköszöntével.

Nézzük, vajon hogyan jutottunk el a mai, szinte valósághű utánzatokig!

A kezdetek

Az első művirágok a kínai császár megbízásából készültek selyem felhasználásával. Az udvarhölgyei számára készült hajdíszek annyira káprázatosra sikerültek, hogy a palotán kívül is elterjedt a hírük, így hamarosan a Kínával kereskedelmi kapcsolatban lévő országokban is népszerűvé váltak.

A selyem mellett napjainkban már más anyagokból is készülnek valósághű utánzatok. Prauda-Dekor Kft. számtalan szálas virágot kínál, melyek segítségével csodálatos és élethű csokrokat készíthetünk. A művirágokkal egész évben dekorálhatunk, nem szükséges megvárni a növény virágzási idejét.

Növekvő színvonal

Az eltelt évszázadok során sokat fejlődött a művirágok készítésének technikája. A történelem során átélt változások a művirágok fejlődésén is nyomot hagytak.

Egyértelmű, hogy Párizs már az 1300-as években is előremutató volt a divat területén, így nem véletlen, hogy a selyemvirágok készítésének technikája szintén itt kezdett először fejlődni. A minőségi selyemből előállított művirágok egyre élethűbekké váltak. A XV. századra abszolút a francia szálasvirág-utánzatok lettek a legjobbak ezen a téren.

Az 1800-as években Angliával kialakuló szoros kereskedelmi kapcsolat a művirág piacot is érintette. A britek pedig továbbszállították a virágokat az új világba, ahol hamar népszerűvé váltak ezek a dekorációk. Hatalmas iparággá nőtte ki magát Amerikában a selyemvirágüzlet.

Elmondhatjuk, hogy a XIX. században már a New Yorkban és Párizsban készült művirágok voltak a legkelendőbbek és a legminőségibb termékek. Az időigényes és nagy szakmai tapasztalatot igénylő selyemvirág-készítés népszerű szakma volt, és mivel kevés szerszámot igényelt a virágok elkészítése, így a legtöbben otthon dolgoztak, főként nők és gyerekek.

A szálas virágok napjainkban

Az 1900-as években a korszerű technológiák a művirágpiacot is megreformálták. Már nemcsak selyemből, hanem egyéb anyagokból is készülnek minőségi szálas virágok, melyek gyakran nehezen különböztethetőek meg az eredeti virágoktól. A pamut, szatén, papír és egyéb anyagok mellett megjelentek a műanyag és gumi változatok is. Bár mindenki selyemvirágként hivatkozik a művirágok többségére, korántsem a selyem változatok a legélethűbbek.

A több évszázadon keresztül nyúló fejlődésnek köszönhetően napjainkban valóban szinte megkülönböztethetetlen az élő és a művirág. Tartós dekorációként ez a legjobb választás.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!