mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A lassú gép minden munka és szórakozás megkeserítője (x)
2022-10-18 10:28 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Amikor laptopot vagy számítógépet vásárolunk, rendkívül fontos, hogy megnézzük, milyen RAM-mal, azaz Random Access Memory-val rendelkezik a gép, ami tulajdonképpen nem más, mint a gép rövid távú memóriája.

Ha laikusként vásárolsz, nem biztos, hogy tisztában vagy a jelentőségével, de amint elkezded használni a kevesebb RAM-mal rendelkező gépedet, rájössz, hogy valami nem stimmel. No, akkor nyer új értelmet a RAM.

A homokóra átka

Bizony a világon már rengeteg idegeskedést okozott a monitorokon feltűnő homokóra, ezért ha te szeretnéd elkerülni ezt a bosszantó jelenséget, akkor bővítsd a géped memóriáját a Greenlaptop.hu RAM-jaival.

Mivel a gép rövid távú memóriája felel azért, hogy a gépen található programok megfelelő gyorsasággal fussanak, ezért ha a memória nem elég, akkor bizony hasznavehetetlenné válik mind a számíítógép, mind pedig a laptop.

Sokan abba a tévedésbe esnek, hogy ha nem játszanak, nem vágnak videót az adott gépen, akkor már nincs is feltétlenül szükség olyan nagy memóriára. Ez azonban tévútra vezet mindenkit, ugyanis a legalapvetőbb szoftverek is rengeteg helyet igényelnek, legyen szó akár egy böngészőről, levelezőrendszerről vagy egyszerű dokumentumokról.

Ha nem áll rendelkezésre elegendő memória, akkor ezek a szoftverek és programok vagy meg sem nyílnak, vagy lefagyasztják a rendszert!

A RAM bővítéséhez nem kell új gép!

Ahhoz azonban, hogy a géped nagyobb memóriával rendelkezzen, nem feltétlenül szükséges a teljes gépet lecserélni, bármennyire is bombáznak a boltok csábító ajánlatokkal.

Bőven elegendő, ha a meglévő laptopodba vagy számítógépedbe eggyel, esetleg kettővel nagyobb RAM-ot, azaz memóriakártyát vásárolsz.

Hogy melyik lesz a legideálisabb számodra, azt az határozza meg, hogy milyen célra szeretnéd használni a gépedet. Az viszont általánosságban igaz, hogy 8 GB RAM alatti géppel nem is érdemes még csak próbálkozni sem! 16 GB memóriával már egyidejűleg több feladatot is tudsz végezni a gépeden a rendszer túlterhelése nélkül, a 32 GB pedig már a kényelmes videóvágásokat is lehetővé tesz, a 64 GB pedig már maga a földi paradicsom, hiszen ott már egyáltalán nem vagy korlátok közé szorítva.

Rajtad áll, hogy melyiket vásárolod, a fontos, hogy addig mentsd a géped, ameddig ilyen kiegészítőkkel menthető!

Légy környezettudatos!

Talán mondanunk sem kell, hogy ahogy az élet többi más területén is kiemelt jelentőséggel bír a környezettudatosság, úgy nincs ez másként az elektronikai cikkek esetében sem.

Megszámlálhatatlanul sok elektronikai cikk kerül leselejtezésre - a legtöbb esetben abszolút feleslegesen -, így nem kevés kihívás elé állítja a jelenség a környezetet és persze a környezetvédőket is.

Az elektronikai hulladék eltávolítására nincs jó megoldás: ha elégetik, a légkört szennyezi, ha egy halomban tárolják, akkor azt az elmaradott országokban teszik, ahol ez további környezeti ártalmakat okoz, ami tovább növeli hátrányukat a jóléti államokkal szemben.

Légy felelős a számítógépedért, laptopodért, használd, ameddig csak tudod!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!