mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Hauk Zoltán
Hauk Zoltán
HEROE
elnök


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Milyen előnyökkel jár a digitalizáció a HR területén?
2022-10-18 11:38 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A pandémia idején a korlátozások betartása, és a munkavállalók biztonságának garantálása érdekében a vállalatoknak új megoldásokat kellett bevezetniük.

Jelentősen felértékelődött a digitalizáció szerepe, hiszen így a bérpapírok és a munkáltatói igazolások is azonnal kiküldhetők.

Digitális megoldások a hatékonyság és biztonságosság jegyében

Minden cég életében létfontosságú a folyamatos fejlesztés, a teljesítmény maximalizálása, a dolgozók biztonságának garantálása, és a munkafolyamat hatékonyságának növelése. Ennek legjobb módja a digitális átállás, hiszen ez nagymértékben tehermentesíti a HR osztályt, és a munkavállalók adminisztrációja is könnyebbé, gördülékenyebbé válik.

A CHEQ megoldásai révén egyszerűen kiküldhetők a munkáltatói igazolások és a bérpapírok, ezeken túl a szabadságolási igények is gyorsan, problémamentesen jelenthetők. Mindez a COVID-19 járvány beköszöntével sokkal hangsúlyosabbá vált.

A HR digitalizációja során számos előnyt megtapasztalhatunk. Az egyik legjelentősebb a torzításmentes, irányított információátadás. Ezzel elkerülhetők a félreértések, téves információk, és elejét vehetjük a pletykáknak. Az üzenetek mérhetők, visszakereshetők.

A kétirányú kommunikáció révén pedig a dolgozók is elérhetik a vezetőséget, illetve a menedzsment is kapcsolatba léphet a munkavállalóival. A hatékony belső kommunikáció által a dolgozói elégedettség is növekedhet, ami pedig az elkötelezettség mértékét is fokozza. Ez megalapozza a cég jövőjét.

Multiplatform kommunikáció, egyszerű használat

A CHEQ pozitívuma a gördülékeny alkalmazáson túl az, hogy bármely eszközön futtatható, okostelefonon, tableteten, laptopon is. Több platformon is használható, Teams, Viber, és saját alkalmazásán keresztül. Ez lehetővé teszi a helyszíntől független elérhetőséget. Azon vállalatok számára különösen előnyös, amelyek esetében több telephelyen dolgoznak a munkavállalók, vagy rendszeresen utaznak. A digitális eszköz révén ugyanúgy elérhetők és informálhatók.

Mindenki a maga számára legkényelmesebb készüléket használhatja az általa preferált platformmal. Ez nem csupán a hatékonyságot fokozza, hanem biztonságosabbá is teszi a kommunikációt. Gondoljunk például a járvány időszakára, ahol a fizikai kontaktus kizárása alapvető volt az egészségünk megőrzése érdekében. Megnőtt az igény a home office munkavégzésre, viszont ehhez elengedhetetlen a kétirányú belső kommunikáció, a dokumentumok gyors, titkosított átküldése, valamint az egyedi kérések, váratlan helyzetek jelentésének egyszerűsítése.

Az átállás körülményei

Elsőként érdemes felmérni a dolgozók digitális affinitását, valamint a rendelkezésünkre álló informatikai eszközöket. Fontos meghatározni, hogy mely területeket szeretnénk digitalizálni, például HR osztály komplett átállását tervezzük-e. A folyamatok automatizálása révén jelentős mennyiségű időt és energiát spórolhatunk.

(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!