mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Szántó Gábor
Szántó Gábor
DDB Reklámügynökség
Head of Innovation and Digital


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hogyan tervezz optimális fürdőszobát? (x)
2022-10-25 09:32 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Egy lakásban nagy szerepe van a vizes helyiségeknek, főképp a fürdőszoba részesül kiemelt figyelemben.

Nagyon fontos a mindennapokban annak ellenére, hogy gyakran pont ez az egyik legkisebb helyiség az összes között.

Egy lakásban nagy szerepe van a vizes helyiségeknek, főképp a fürdőszoba részesül kiemelt figyelemben. Nagyon fontos a mindennapokban annak ellenére, hogy gyakran pont ez az egyik legkisebb helyiség az összes között.

Közösségben élünk, így a fürdés, a mosakodás, a fogmosás, a borotválkozás és a szépségápolás helyszínének érdemes megadni a kellő figyelmet már a tervezés időszakában is. Ha jól átgondoljuk, hogy ebben a helyiségben mi és hova kerüljön majd, igazán zökkenőmentes és élvezetes lesz itt a személyi higiéniára fordított nem kevés idő.

Szinek, burkolatok és elemek választása legyen az első

A fürdőszobák tervezése során érdemes harmonikus enteriőr kialakítására törekedni. Ezt a megfelelő berendezési tárgyak és kiegészítők kiválasztása nagyban megkönnyítheti. Célszerű tehát felkeresni a butorpiac.hu fürdőszobai magas szekrény kollekcióját, ahol praktikus és igényes termékeket találunk. Igazi inspirációt jelenthetnek ezek az elemek, amelyekkel kis és nagy helyiségek egyaránt berendezhetők.

A burkolási terv elkészítését szokták első lépésnek javasolni, ha már a helyiség színvilágáról megszületett a konszenzusos döntés. Mind a tónusok, mind pedig a burkolatok anyaga, mintája és kialakítása nagyban meghatározzák majd a végeredményt, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen lesz a fürdőszoba bevilágítottsága. Ezekkel ugyanis módosítani lehet a teret.

Ha kicsi a fürdőszoba

Ha kicsi a rendelkezésre álló tér, akkor bizony mindenféle olyan trükköt be kell vetni, amellyel optikailag nagyobbnak érzékelhető a helyiség. Elsősorban a világos színeket ajánlják mind a burkolatok, mind a kiválasztott berendezés esetében.

Sokan idegenkednek a fehér burkolatoktól, pedig a tisztaság és az ártatlanság szimbóluma ez. Már nem csupán az unalmas fehér kockalapok kaphatók, hanem matt, fényes, márványmintás vagy szabálytalan alakú mázas csodák, de 3D termékek is.

A tükrökkel is varázslatos hatásokat lehet elérni, még akár pár négyzetméternek is nagyobbnak lehet egy cseppnyi helyet érzékelni.

Nagyon elterjedtek a lebegő bútorok, amelyek légiesebbnek mutatják a teret. A falba épített polcok praktikusak és extra tárolóhelyet nyerhetünk velük.

Ha nagy a fürdőszoba

Ha nagy a fürdőszoba, érdemes először arról dönteni, hogy elég-e egy fürdőkád, vagy praktikusabb-e még egy plusz zuhanyzó is? Vagy talán inkább legyen egy különálló kád?

Egy walk in zuhanyozó nagyon elegáns és látványos megoldás ugyanúgy, mint egy karakteres tükör elhelyezése a nagy térben. Ha nagy a család praktikus lehet a közös készülődés meggyorsítására egy nagyobb dupla mosdó.

Ha pedig nincs külön mosókonyha a lakásban, akkor a mosó- és szárítógép is ebbe a helyiségbe kerülhet. Praktikus és elegáns gardróbszekrényekbe lehet ezeket beépíteni, amik illeszkednek a többi elemhez.

Mindig a harmónia megteremtése a cél a fürdőszoba tervezésekor, és ezt segíti a gondos tervezés és termékválasztás.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!