mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Maczelka Márk
Maczelka Márk
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Az ideális szájhigiéné alapkövetelményei (x)
2022-10-25 10:58 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A helyes fogápolási technika mellett a szájápolási eszközök és készítmények kiválasztása is döntő fontosságú.

A megfelelő fogkefe hatékonyabb tisztítást tesz lehetővé, a természetes komponensű fogkrémek összetevői mérsékelik a lepedéket, frissítik a leheletet.

Mire figyeljünk oda a szájápolás kapcsán?

Régen a fogkefe sörtéit vaddisznó szőréből készítették, majd az évek során hosszú fejlődésen ment keresztül, amíg a mai, modern kori fogkefék megjelentek.

Az ideális fogkefén túl szintén fontos, hogy természetes, natúr fogkrémet válasszunk. Bio szemléletű foggélt és fogkrémeket beszerezhetünk a BIOLA Webshop fog és ajakápolás kategóriájából, ahol például Bio Bíbor kasvirágos fogkrém, Bio Yam mandarin fogápoló gél is elérhető. Ezek a készítmények magas koncentrációban tartalmaznak természetes növényi összetevőket, melyek segítenek a megfelelő szájhigiéné megteremtésében - regenerálnak, ápolnak és szépítenek az egész szájüregben.

A fogkefét használat előtt és azt követően öblítsük le forró vízzel, lehetőleg 15-20 másodpercen keresztül. Szintén lényeges, hogy az alkalmazás után teljesen hagyjuk megszáradni.

A tartási körülményeit illetően érdemes minél távolabb tartani a WC csészétől! Bizonyos időközönként fertőtleníteni szükséges a fogkefét, ehhez tökéletes az ecet, víz és szódabikarbóna keveréke, melyben körülbelül 30 perces áztatás javasolt. Ezután legalább 3-szor célszerű leöblíteni.

A fogkefetartó tisztántartása is alapvető, ezt megtehetjük mosogatószeres vízzel. Kéthavonta pedig ajánlott a fogkefe lecserélése!

Az ideális fogkefe ismérvei

Szerencsére napjainkban már bőséges a termékpaletta fogkefék terén is, a különböző sörték révén mindenki kiválaszthatja a maga számára legoptimálisabbat. Általánosságban a dentál higiénikusok a médium sörtéjű fogkeféket javasolják, azonban érzékeny fogíny esetében a soft, illetve extra soft sörtéjű válhat szükségessé. Ezek kíméletesebbek az ínnyel, és kisebb kialakítású fejük révén a nehezen hozzáférhető területeket is megtisztíthatjuk általuk.

Bizonytalanság esetén kérjünk tanácsot fogorvosunktól, aki segít meghatározni az állapotunknak megfelelő fogkefét.

Mit tehetünk még a teljes körű szájhigiéné érdekében? Használjunk gyógynövény alapú fogkrémeket, melyek összetevőik révén gyógyírt jelentenek az érzékenyebb íny számára is, valamint kiegyensúlyozzák a szájüreg mikrobiomját.

Natúr és bio fogkrémek

Ajánlott például a Dr. Ganolife Reishi teafaolajos fogkrém, melyben ganoderma gomba, bíbor kasvirág és kamilla kivonat is megtalálható, ezáltal közreműködik az íny regenerációjában. Kíméletesen fényesíti a fogakat, illetve csökkenti a lepedékek képződését. SLS és triklozán mentes, rendkívül erős gyulladáscsökkentő hatóanyagokban gazdag, így különösen javasolt a fogínyproblémákkal küzdők számára és az egészségtudatos szemléletűeknek.

Egy másik biokészítmény az Everyoung Biodynamic Skin Care Yam teafaolajos fogápoló, mely teafa és mandarin illóolaja által üde leheletet biztosít. Kakukkfű és jamgyökér kivonata pedig közreműködik a szájüreg regenerációjában.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!