mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Lakner Bertold
Lakner Bertold
neo
kreatívigazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hogyan alkalmazhatod a feng shui elveit a hálószobádban? (x)
2022-11-14 09:29 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A hálószoba lakásunk legszemélyesebb helyisége, ide csak nekünk van bejárásunk. Míg a vendégeket a konyhában vagy a nappaliban ültetjük le, a hálószoba a mi szent birodalmunk.

Számít hát az, hogyan rendezzük be? Igen! És ha ezt a feng shui elvei alapján tesszük, bizonyára nyugodt éjszakákat fogunk itt eltölteni.

A hálószoba és az ágy

A hálószobabútorok közül talán a legfontosabb az ágy. Becslések szerint életünk mintegy harmadát alvással töltjük, így tehát nagyon nem mindegy, milyen az ágyunk. De ugyanilyen fontos az is, hogy maga a szoba is kellemes hangulatot árasszon, ahol szívesen térünk nyugovóra.

Ha olyan áruházat keresel, ahol az egymással harmonizáló bútorok, bútorszettek és az ágy is beszerezhető egy helyen, akkor a Homelux lakberendezési webáruház hálószobabútorai között érdemes szétnézned. Innen ugyanis rendelhető gardróbszekrény, komód, éjjeli szekrény, ágy és tükör is, de akár garnitúraként is meg lehet vásárolni ezeket a berendezési tárgyakat.

Az ágyak között találsz franciaágyat, de kaphatók ágykeretek is, amikhez a matracot külön kell kiválasztani. Jól gondold át, melyik lesz számodra a megfelelő, hiszen az ágy minősége befolyásolja az alvásod minőségét is!

Feng shui a hálószobában

Vannak, akik tudatosan rendezik be a hálószobájukat úgy, hogy az megfeleljen a feng shui elveinek. A feng shui egy keleti filozófia, melynek ősi hagyományai vannak, a lakberendezés mikéntjével foglalkozik. Követői hisznek abban, hogy bizonyos szabályokat betartva egészségesebbek, boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak lesznek.

Ha még nem hallottál a feng shui-ról, érdemes kicsit utánaolvasni, hiszen számtalan olyan ötletet találsz az elvei között, melyet akkor is tudsz alkalmazni, ha egyébként nem hiszel a hókuszpókuszokban.

A hálószoba például tökéletes terep arra, hogy kipróbáld a feng shui tanításait, hiszen ez a te privát területed, más úgysem fogja látni. Összegyűjtöttünk számodra pár praktikus tanácsot, melyet érdemes megfogadnod a szoba berendezésével kapcsolatban.

Jó tanácsok a feng shui hálószoba berendezéséhez
 
  • Az ágy ne legyen az ajtóval szemben, sem pedig a szoba közepén!
  • Az ágyad úgy helyezd el, hogy a fejed a falnál legyen, mert ez biztonságérzetet ad, de az ágy többi oldala megközelíthető maradjon!
  • Az ágy ne álljon az ajtó és az ablak között sem, mert a távozó rossz energiák itt fognak áthaladni.
  • Tükröt ne tégy az ággyal szembe sosem! Az ágy melletti falon már lehet tükör.
  • Családi fényképeket ne rakj a hálószobába, hiszen ez a párkapcsolat területe. A komódon nagyon jól mutat egy bekeretezett esküvői fotó például.
  • Virágokkal is díszítheted a helyiséget, azonban ügyelj a következőkre: hegyes, tüskés virágok, szárazvirágok nem kerülhetnek ide.
  • A szobát ne zsúfold tele sosem! Legyen szellős, áttekinthető, uralkodjon benne a rend, mert ez mind harmóniát sugall!


Akár megfogadod ezeket a tanácsokat, akár nem, célszerű berendezni úgy a hálószobádat, hogy számodra kellemes érzést nyújtson, mikor belépsz oda megpihenni.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!