mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Vámos-Hegyi Attila
Vámos-Hegyi Attila
Mediafon Kft., managing director
elnök


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Ajándékok egy kis gamernek (x)
2022-11-14 11:51 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A számítógépes játékok a nyolcvanas években törtek be a családok életébe és ragadták magukkal a gyermekek, fiatalok millióit.

Népszerűségük a mai napig töretlen, bár hatalmas technológiai fejlődésen ment keresztül ez az iparág is.

Jobbnál jobb grafikák és egyre gyorsabb számítógépek jelentek meg, és a játékok is egyre összetettebbekké váltak. Az internet megjelenésével és elterjedésével pedig egy új szintre léphetett a számítógépes játékipar, ugyanis a játékosok innentől kezdve hálózatba kötve is tudtak játszani egymással, nem csupán elszigetelt végpontokként.

A gamer kifejezés is az utóbbi évtizedben került be a köztudatba. Elsősorban azokat az embereket szokás ezen a néven említeni, akik hivatásszerűen foglalkoznak a játékkal, a játékokat felveszik videóra, így bárki visszanézheti. A hivatásos gamerek a reklámok által a játékkal pénzt is keresnek, és egyes játékok kapcsán rajongók százerzreit tudhatják maguk mögött. A mi kis gamerünk is csodálattal nézhet egy-egy híresebb gamert, aki kedvenc játékát profi szinten játssza és inspirálhatja őt a jobb játékra. Ha örömet akarunk neki okozni, meglephetjük az Eking gamereknek készített, kedvenc számítógépes szoftverének karaktereit ábrázoló tárgyakkal.

Mennyi számítógépes játékot engedjünk gyermekünknek?

Bár a számítógépes játékok fejlesztik a gyermekek szem-kéz koordinációját, egyes verziók a logikájukat, a kreativitásukat, mégis határokat kell szabnunk a vele eltöltött időt illetően. A szakemberek véleménye is megoszlik abban a kérdésben, hogy mennyi az ideális idő, hiszen ez függ a gyermek életkorától és egyéb érdeklődési körétől. Ha gyermekünk szeret sportolni, sokat játszik a barátaival, akkor nem kell aggódnunk azon, hogy a számítógép káros hatással van rá, ha azonban azt látjuk, hogy nehezen hagyja abba a játékot, nem szívesen mozdul ki és leépíti szociális kapcsolatait, akkor szólaljon meg bennünk a vészcsengő.

A legnépszerűbb gamer játékok

A kisiskolások leggyakrabban a Minecraft, a Call of Duty, a Fortnite játékokkal játszanak, ezért ezekkel a mintákkal rengeteg ajándékot találhatunk a számukra. Karácsony, születésnap, névnap, bármilyen ünnepi alkalom, amikor ajándékra van szükségünk, akkor a gamerünk számára jobbnál jobb ajándékötleteket találhatunk.

Milyen ajándékokat tudunk választani a kis gamernek?

A gyerekek már oviskorukban is nagyon szerették a mesehősös ágyneműt, cseréljük most le ezt gameres változatra. A törölköző is remek ajándék akár otthonra, akár az uszodába, strandra is magával tudja vinni. A kisiskolásoknak iskolai felszerelést is vásárolhatunk kedvenc számítógépes játékukkal díszítve, például iskolatáskát, tornazsákot, füzeteket, tolltarót, szendvicsdobozt, kulacsot. A ruha az egyik leghasznosabb ajándék. Póló, alsónemű, zokni, kesztyű, sapka, nadrág vagy pizsama - mind nagy örömet fog okozni neki!

A számítógépes játékok, a megfelelő keretek között, remek kikapcsolódást nyújtanak gyermekeinknek is. A kedvenc karakterüket ábrázoló ajándékok pedig napközben, az ágyukban vagy akár az iskolában is velük lehetnek!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!