mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Mandalina Rita
Madalina Rita
Flow PR
újmédia stratéga, vezető tanácsadó


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Segítség a munkáltatóknak: vállalati képzések IT területen is! (x)
2022-11-14 12:02 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A gazdasági nehézségek ellenére az IT szektor továbbra is felszállóágban van, hatalmas az igény a jól képzett szakemberekre, akár pályakezdőkre is a programozás számos területén.

Jó lehetőség ez azoknak, akik karrierváltásban gondolkodnak, mivel az oktatással foglalkozó cégek a valós munkaerőpiaci igényeknek megfelelő képzéseket kínálják online, munka mellett is végezhető formában.

A tananyag gyakorlatorientált, friss tudást biztosít a legkeresettebb szakmákban. Az oktatócégek arra is vállalkoznak, hogy segítik a munkáltatókat azzal, hogy munkatársaiknak vállalati képzést nyújtanak számos területen.

Miért érdemes a munkatársak képzésére áldozni?

Az élethosszig tartó tanulás ma már teljesen természetes mind a munkavállalók, mind a munkáltatók számára. A DevAkadémia vállalati képzései házhoz viszik a dolgozók oktatását, ezzel időt és a nyílt képzésekhez viszonyítva jelentős költséget takarítanak meg, továbbá teljes mértékben megfelelnek az egyedi, szervezetre szabott igényeknek.

Amelyik cég képes felismerni, hogy a piaci körülmények, a gazdaság megköveteli a dolgozói naprakész felkészültségét, és erre áldozni is hajlandó, az nagy valószínűséggel materializálni is tudja a megtérülést. A vállalati belső képzések hatékonyan támogatják a szervezetfejlesztést.

Miért éri meg a munkáltatónak a munkavállalók képzése?

A munkaerőpiac folyamatosan változik, nagy a fluktuáció, csökken a vállalatnál eltöltött idő, és a munkavállalók legújabb generációja a korábbiakhoz képest gyökeresen más elvárásokat támaszt a munkaadók felé. A munkaadók érdeke, hogy a dolgozók megtartása céljából időről időre képezzék őket, és adott esetben, ha megoldható, átképzéssel más munkakörben foglalkoztassák azokat, akiket a költségcsökkentés miatt egyébként elküldenének.

A munkakörök száma évről évre bővül, gyakorlatilag minden új munkakör két újabbat teremt, így még nehezebb a vállalatoknak betölteni ezeket a helyeket. A friss diplomások cégspecifikus képzését is meg kell oldani, mivel a felsőoktatásban szerzett elméleti tudás legtöbbször nem elegendő.

Belső képzések a legkeresettebb szakmákban

Az IT világa gyorsan változó, dinamikus terület, amely meredeken ível felfelé, és egyre több munkavállalót igényel. Az egyes területeken naprakész tudásra van szükség annak érdekében, hogy a vállalkozás versenyképessége megmaradjon.

Személyre szabott webfejlesztő, programozó és IT vállalati képzésekkel rövid idő alatt, jelentősen növelhető, frissíthető az érintett munkavállalók szakmai tudása. Megfelelő belső képzési stratégia lehet az üzleti siker alapja.

A szakmailag elismert oktatók kurzusai használható, piacképes gyakorlati tudást adnak azzal az előnnyel, hogy rugalmas időbeosztásban, online, otthonról is végezhetők. A gyakorlati oktatást lényegre törő tananyagok, kontakt tanórás konzultációk segítik. A képző szervezetek a kedvező árú csomagajánlatok révén nemcsak általános tudást, hanem akár vállalatra szabott képzést is biztosítanak.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!