mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kántor Kata
Kántor Kata
GfK Hungária Kft.
média szektormenedzser


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Milyen karos kávégép alkatrészek kellhetnek egy karbantartás során? (x)
2022-11-21 09:53 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Azt hiszem, bátran kijelenthetjük, hogy a karos kávégépek a legszebbek mind közül. Na jó, nem mindegy az sem, hogy milyen márka termékéről van szó, de valahogy ezen gépek megjelenése elüt az átlagtól.

Ráadásul a lefőzött kávé minősége sem kifogásolható, hiszen éveken át hasznosítható az eszköz. Akkor sem kell aggódnunk, ha problémát észlelünk a működés során, ez esetben ugyanis könnyen beszerezhetjük a legfontosabb alkatrészeket.

A következő cikkben tehát a karos masinákat és azok alkatrészeit vesszük górcső alá. Tartson velem Ön is!

Miért válasszuk a karos kávéfőzőket?

A karos kávéfőzőket nagyon sokan szeretik. Ennek igazából sokféle oka van. Egyrészt, a karos kávégépek által elkészített italt valahogy mindig jobban esik legurítani, másrészt manuálisan adagolható a kávé, így mi szabjuk a feltételeket. A Kávégép Bolt karos kávégépekhez való alkatrészeket is árul, érdemes körülnézni a kínálatban, ha épp javításra szorul a gépünk.

A karos változatokkal tehát bárki szívesen főzne kávét, habár csak azoknak ajánljuk, akik helyet tudnak biztosítani az eszköz számára. A gép viszonylag nagy helyet igényel, illetve a tisztítására is rendszeresen időt kell szánnunk.

A karos gépek használatáról

Karos darabokat elsősorban a kávéházakban láthatunk, de a háztartásokban is egyre gyakrabban jelenik meg. Ezen mi már meg sem lepődünk, tekintve, hogy olyan finom eszpresszót készítenek, mintha egy barista főzte volna.

Maga a kar egy levehető betéttel van ellátva, ami a kávéőrleménynek lett kialakítva. A frissen őrölt kávét egyszerűen a szűrőtartóba kell helyezni, majd a tamper nevű tömörítőeszköz segítségével szépen lenyomkodhatjuk. Ezt követően a kart szépen rögzítjük a helyére.

A készülék általában 9 bar nyomással préseli át a kávét, s az ital közvetlenül a csészébe folyik.

Alkatrészek karos gépekbe

Hosszú távon azonban nem elegendő pusztán az, hogy minőségi, márkás szerkezetet szerzünk be. A karos darabok például sokkal jobban igénylik a rendszeres karbantartást, mint az automata változatok.

Az is előfordulhat, hogy egy bizonyos idő elteltével cserélnünk kell majd az alkatrészeket. Megelőzhetjük a komolyabb meghibásodásokat azzal, hogy folyamatosan ellenőrizzük a készülék állapotát.

Sokszor felesleges új gépet venni, amikor van más út. A kisebb alkatrészek cseréje miatt még nem kell a kukába dobni a kávéfőzőt. Számos esetben a réz alátét, az O-gyűrű, a tömítés, a gőzcső fogantyú, a vízszintjelző üveg, a vízcsap vég, a szűrő, a kazánszelep vagy a gomb beszerzése is orvosolja a hibát.

A karos gépek alkalmazásának tehát megannyi előnye van. A rendeltetésszerű és felelősségteljes használat azonban, mint minden gép, úgy a karos produktumok esetében egyaránt fontos. Szánjon időt a tisztításra! Ne legyen rest megvásárolni a szükséges kiegészítőket, így évekkel megnövelheti a masina élettartamát!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!