mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Maczelka Márk
Maczelka Márk
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
18 éves a magyar GLAMOUR!
2022-11-16 11:10 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Női jogok, body positivity, ökotudatosság, a nőket érintő sztereotípiák leépítése - csak néhány fontos eszme és küldetés azok közül, melyek kihangosításában Magyarországon úttörő volt a most 18 éves GLAMOUR magazin.

A glossy hazai főszerkesztője a kezdetek óta az a Maróy Krisztina, aki a nyugati divat világából érkezve tudott forradalmit alkotni csapatával a trendek és formabontó témák után érdeklődő női közönségnek.

A GLAMOUR magazin 1939-es USA-beli alapítása óta kiáll a női jogokért. Fókuszba hozta és a közbeszéd részévé tette többek között a nők elleni erőszak megnyilvánulási formáit és a szüléssel kapcsolatos nehézségeiket. A most tizennyolc éves magazin friss, novemberi száma sorrendben a 218. hazai lapszám.

"Most, hogy 18 éves, azaz "nagykorú" lett Magyarországon a GLAMOUR magazin, megálltam és elgondolkodtam azon, hogy milyen utat is tettünk meg közösen a magyar nőkkel" - mondja Maróy Krisztina, aki a kezdetek óta a hazai magazin főszerkesztője. "Sokat változtunk, sok mindenben öntudatunkra ébredtünk, az előző generációk értékeihez, elvárásaihoz képest sok mindenben másmilyenekké váltunk. Mertünk felismerni hibákat, hiányokat magunkban és magunkon kívül, a társadalomban is, és erre bátran reflektáltunk közösen - mi és az olvasóink. Biztos vagyok benne, hogy a következő évtizedek a nők térnyeréséről szólnak, és ebben a GLAMOUR továbbra is nagyon aktívan részt vesz majd."

Mára glamúros tartalmak és élmények egész sorát kapja az olvasó a márkától: nyomtatott magazint, online híreket a glamour.hu-n, inspiráló közösségi média felületeket, a GLAMOUR Univerzum mobilalkalmazást, a Beautyfesztivált és a Beautyboxot, természetesen a GLAMOUR-napokat, 2021 óta pedig egy évente megjelenő bookazine-t is. A GLAMOUR Women of the Year díj odaítélésével a márka a szakmájukban sikeres magyar nőket helyezi a középpontba, immár 14 éve. A díj missziója, hogy figyelmet, elismerést adjon a nőknek, és ezáltal javítsa a helyzetüket a társadalomban.


A GLAMOUR szívügyei

A magazin kiemelten foglalkozik a nők anyagi tudatosságának fejlesztésével, hiszen a nők lelki és fizikai kiszolgáltatottsága közvetlenül és kimutathatóan összefügg az anyagi kitettségükkel. A szerkesztőség 2017-ben kampányt indított GLAMOUR Womenpower néven: minden év november 10-e után csak nőknek adnak megbízást, ezzel is felhívva a figyelmet arra, hogy az év utolsó időszakában a nők gyakorlatilag ingyen dolgoznak a férfiakkal összevetve, hiszen 8 százalékkal keresnek kevesebbet ugyanazzal a munkával, mint a férfiak.

Magyarországon a magazin csapata dolgozott először plus size modellekkel, és a belső anyagok fotózásait is úgy szervezik meg, hogy a sokféleségünk megmutatkozzon. A magazin szerkesztőségi anyagaiban, jótékonysági programjaiban és rendezvényein is teret és figyelmet kapnak a kisebbségekhez tartozó, bármilyen szempontból "más"-nak bélyegzett emberek és társadalmi csoportok.

A GLAMOUR minden lehetőséget megragad, hogy olvasóit az ökotudatos döntésekben segítse. Azon túl, hogy a szerkesztőségi anyagokban rendszeresen foglalkoznak a fenntartható fejlődés kihívásaival, a magazin rendezvényei is a tudatos fogyasztásra biztatnak: 2021 óta a GLAMOUR-események dress code-ja a "Viseldj újra!", amivel a korábban már hordott stílusos szettek újbóli felhasználására ösztönzik a vendégeket. Az évente ismétlődő GLAMOUR Gardróbfrissítés akció keretén belül pedig az olvasók cserélnek divatos ruhadarabokat egymással, szintén a recycling jegyében.

A glossy lap magyar kiadásának 18 éve alatt számos magyar sztárt szerepeltetett a címlapján és belső oldalain, köztük Illés Fanni paralimpiai bajnokot. "Számomra azért fontos a GLAMOUR, mert ez az a lap, ami Magyarországon nem csak hirdeti, hogy minden ember egyenlő, hanem méltóképpen képviseli például a fogyatékossággal élők ügyét is, legyen szó integrációról vagy éppen akadálymentesítésről. Ez nagyon fontos ahhoz, hogy mindannyian együtt, egymás mellett tudjunk élni" - fejtette ki a parasportoló.

A GLAMOUR missziója

A GLAMOUR magazin a következő évtizedekben is a nők mellett áll: továbbra is olyan tartalmakkal és élményekkel szolgál, amelyektől olvasói többekké válhatnak, jobban érezhetik magukat és magabiztosan nézhetnek a jövőbe.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!