mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Hampuk Richárd
Hampuk Richárd
Eurolex Consulting Media & PR
Account Manager


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Az internetkapcsolat Romániában
2022-12-07 09:41 [MTI + Mediainfo.hu]

Romániában a háztartások 82 százaléka rendelkezik internetkapcsolattal.

Romániában a háztartások 82 százaléka rendelkezik internetkapcsolattal, az idei adat 1,3 százalékponttal magasabb a tavalyi értékhez képest - közölte szerdán a román országos statisztikai intézet.

A városokban az internetkapcsolattal rendelkező háztartások aránya csaknem 89 százalék, ami 15 százalékponttal haladja meg a vidéken jegyzett mintegy 74 százalékot. Az internettel rendelkező legtöbb háztartás az ország legfejlettebb gazdasági régiójának számító Bukarestben és a körülötte levő Ilfov megyében van, ott 10-ből 9 háztartásban van internet. Ezt követi a székelyföldi megyéket is magában foglaló központi régió 85,2 százalékkal.

A 16 és 74 éves korosztályba tartozók csaknem 90 százaléka használt már internetet, ez az érték 1,1 százalékponttal magasabb, mint a tavalyi. A rendszeres használók 69 százaléka naponta többször, 21 százaléka pedig naponta egyszer használja a világhálót.

Nemi megoszlásban kiegyenlített a helyzet: a férfiak 90 százaléka, a nőknek pedig a 89 százaléka használ internetet. Ez a különbség az idén 0,7 százalékpontra mérséklődött az előző évben jegyzett 1,6 százalékpontról.

A fiatalok szinte mind interneteznek, a 16 és 34 év közötti korosztályban az arányuk eléri a 98 százalékot, míg az 55 és 74 évesek körében az internetezők aránya 73 százalék.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!