mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Deák Gábor
Deák Gábor
Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.
marketing és kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Különleges taxi járja Budapest utcáit
2022-12-14 10:37 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

100 méternyi fényfüzér, 50 tekercs szigetelőszalag és 10 órányi munkát jelentő díszítés: ezek kellettek ahhoz, hogy ebben az évben is a főváros utcáit járhassa a Fénytaxi.

Rengeteg apró lámpa ékesíti a Főtaxi legkülönlegesebb, ünnepi díszbe öltözött járművét: az 1000 darab led fényforrásból álló fényfüzér teljes hossza 100 méter, ami felülmúlja a fővárosi Szent István Bazilika vagy a Parlament magasságát is. Mivel a fényfüzér vezetékei gyárilag zöldek voltak, ezeket először az autó színéhez passzoló sárgává kellett alakítani. E művelethez 50 tekercs szigetelőszalagot használtak fel, amelyek teljes, egy kilométeres hossza hozzávetőlegesen megegyezik az említett két nevezetesség, vagyis a Bazilika és az Országház közötti gyalogtávolsággal.

Az idei ünnepi szezon újdonsága, hogy azok, akik olyan szerencsések, hogy a Fénytaxival utazhatnak, az autóba szerelt kamerának elmondhatnak egy kívánságot is. A taxitársaság advent után összegzi ezeket a kéréseket, amelyekből egyet teljesít majd.


Több mint egy munkanapnyi díszítés

A jármű ünnepi díszbe öltöztetése csaknem 10 munkaórát, azaz több mint egy egész munkanapot vett igénybe.

Nem csak látványos, környezetkímélő is

A Fénytaxival az adventi időszakban és a karácsonyi ünnepek alatt az idén immár negyedik éve találkozhatnak a járókelők a főváros utcáin - az elmúlt évek alatt több százan utazhattak az ünnepi járművel. A társaságnál - akár az applikációban, akár a VIVI robotdiszpécseren keresztül adjuk le a rendelést - jó esély van arra, hogy egy környezetkímélő autóval utazzunk. A hazai taxiszolgáltatók között ugyanis a Főtaxi rendelkezik az egyik legnagyobb, majdnem félezer autót számláló környezetbarát flottával, amelyből közel 170 tisztán elektromos meghajtású. A Fénytaxi ünnepi díszkivilágításának fogyasztása miatt sem kell aggódni, mert az lényegében nem befolyásolja az egy töltéssel megtehető kilométerek számát, hiszen csupán 110 W-os teljesítményfelvétellel rendelkezik.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!