mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Gombos Zsolt
Gombos Zsolt
Online Marketing Akadémia
OMA alapító tréner, Facebook-szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Különleges taxi járja Budapest utcáit
2022-12-14 10:37 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

100 méternyi fényfüzér, 50 tekercs szigetelőszalag és 10 órányi munkát jelentő díszítés: ezek kellettek ahhoz, hogy ebben az évben is a főváros utcáit járhassa a Fénytaxi.

Rengeteg apró lámpa ékesíti a Főtaxi legkülönlegesebb, ünnepi díszbe öltözött járművét: az 1000 darab led fényforrásból álló fényfüzér teljes hossza 100 méter, ami felülmúlja a fővárosi Szent István Bazilika vagy a Parlament magasságát is. Mivel a fényfüzér vezetékei gyárilag zöldek voltak, ezeket először az autó színéhez passzoló sárgává kellett alakítani. E művelethez 50 tekercs szigetelőszalagot használtak fel, amelyek teljes, egy kilométeres hossza hozzávetőlegesen megegyezik az említett két nevezetesség, vagyis a Bazilika és az Országház közötti gyalogtávolsággal.

Az idei ünnepi szezon újdonsága, hogy azok, akik olyan szerencsések, hogy a Fénytaxival utazhatnak, az autóba szerelt kamerának elmondhatnak egy kívánságot is. A taxitársaság advent után összegzi ezeket a kéréseket, amelyekből egyet teljesít majd.


Több mint egy munkanapnyi díszítés

A jármű ünnepi díszbe öltöztetése csaknem 10 munkaórát, azaz több mint egy egész munkanapot vett igénybe.

Nem csak látványos, környezetkímélő is

A Fénytaxival az adventi időszakban és a karácsonyi ünnepek alatt az idén immár negyedik éve találkozhatnak a járókelők a főváros utcáin - az elmúlt évek alatt több százan utazhattak az ünnepi járművel. A társaságnál - akár az applikációban, akár a VIVI robotdiszpécseren keresztül adjuk le a rendelést - jó esély van arra, hogy egy környezetkímélő autóval utazzunk. A hazai taxiszolgáltatók között ugyanis a Főtaxi rendelkezik az egyik legnagyobb, majdnem félezer autót számláló környezetbarát flottával, amelyből közel 170 tisztán elektromos meghajtású. A Fénytaxi ünnepi díszkivilágításának fogyasztása miatt sem kell aggódni, mert az lényegében nem befolyásolja az egy töltéssel megtehető kilométerek számát, hiszen csupán 110 W-os teljesítményfelvétellel rendelkezik.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Reception Share (RSH%)

Break

Béta együttható

továbbiak  
Forrás: Nielsen Közönségmérés
Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!